Roisin Murphy

Zangeres komt met nieuw studioalbum.

Voor het eerst in acht jaar komt Roisin Murphy met een nieuw studioalbum. Op 8 mei brengt ze het album ‘Hairless Toys’ uit via [PIAS].  Het album gebruikt de vrijheid van jazz, country en gospel maar met een knipoog naar Grace Jones, Europese housemuziek en discolabel Casablanca Records.

De oorsprong van ‘Hairless Toys’ ligt in de EP ‘Mi Senti’ van vorig jaar. Een mini album met alleen covers, allemaal gezongen in het Italiaans. Het album was een samenwerking met Sebastiano Properzi en muzikaal partner Eddie Stevens. Het opnameproces was voor Roisin een creatieve ontlading, grenzeloos en vrij. Hier haalde ze zoveel inspiratie uit dat ze, mede dankzij Eddie Stevens, klaar was voor een studioalbum. Roisin en Eddie zijn de studio ingedoken en hebben in vijf weken tijd zo’n 30 nummers opgenomen, waarvan er acht zijn gekozen voor ‘Hairless Toys’. De eerste track ‘Gone Fishing’ werd gisteren geprimeurd door Pitchfork en geeft een eerste indruk van het album. Het nummer is geïnspireerd door de documentaire ‘Paris Is Burning’, een film over de underground gayscene in New York in de jaren ’80.

Roising Murphy’s succesvolle carrière begon in Moloko, met hits als ‘Sing it Back’ en ‘The Time Is Now’. In 2005 ging ze solo en in 2007 had ze een hit met het nummer ‘Overpowered’.

Op 22 mei staat Roisin in een uitverkochte Paradiso.