Sven Hammond Soul

Nieuw album komt uit bij Caroline Benelux.

Dinsdagavond werd in De Wereld Draait Door aangekondigd dat de band rondom Sven Figee en zijn iconische Hammond-orgel een overeenkomst heeft getekend met muziekmaatschappij Caroline. Het nieuwe album, getiteld ‘IV’, zal op 6 maart verschijnen.

“We hebben keihard gewerkt aan het nieuwe album en kunnen niet wachten op de release en de live shows”, aldus Sven Figee. “Wat een genot om samen te werken met een team dat zo veel liefde heeft voor muziek.”

Sven Hammond weet op het nieuwe album zorgvuldig het beste van rock, soul en funk samen te brengen tot een vernieuwend album. Zelfs in deze verassende mix heeft leadzanger Ivan Peroti het vermogen je recht in je hart raken. Dat bleek al in januari, toen de band 2015 succesvol aftrapte met een show op het Groningse muziekfestival Noorderslag.

Aangevuld met drummer Joost Kroon, bassist Glenn Gaddum en gitarist Tim Eijmaal is Sven Hammond compleet en ijzersterk. Op 5 maart viert de band hun album-release in het Paard van Troje in Den Haag, gevolgd door een tour van 15 shows door heel Nederland.

Sven Hammond – live:

05 maart – Paard van Troje, Den Haag

12 maart – Doornroosje, Nijmegen

20 maart – Burgerweeshuis, Deventer

21 maart – Atak, Enschede

26 maart – Patronaat, Haarlem

27 maart – Simplon, Groningen

28 maart – Hedon, Zwolle

02 april – Rotown, Rotterdam

09 april – Effenaar, Eindhoven

10 april – Tivoli de Helling, Utrecht

14 april – Melkweg, Amsterdam

16 april – W2, ’s Hertogenbosch

17 april – Nieuwe Nor, Heerlen

24 april – De Kelder, Amersfoort

01 mei – Grenswerk, Venlo