Welcome To The Village

Festival kondigt nieuwe namen aan.

DeWolff, Ben Miller Band, Myles Sanko en Osaka Monaurail zijn bevestigd voor Welcome to The Village, dat van 17 tot en met 19 juli 2015 vlak buiten Leeuwarden plaatsvindt. Eerder werd onder andere Typhoon al aangekondigd. Het festival programmeert zo’n tachtig acts naast een goed gevuld programma van kunst, design en poëzie. De kaartverkoop is al gestart. Een weekendticket kost €85,-, dagkaarten worden vanaf €40,- verkocht. Meer informatie is te vinden op de website.

De programmeurs van Welcome to The Village bewandelen een nieuwe route om tot de line up te komen. In december werd ‘de Grote Suggestielijst’ openbaar gemaakt. Daarin konden bezoekers hun suggestie achterlaten en onderbouwen. In die lijst bleek de psychedelische rockband DeWolff één van de meest populaire suggesties.

Programmeur Peter Reen: ‘De suggestie om DeWolff te programmeren kreeg ondersteuning van zo’n dertig mensen. Daarmee was het een van de meest populaire namen uit een lijst van zo’n vijfhonderd tips. Die lijst zien we als een actuele bron van ervaring en creativiteit om programma te maken.’

Naast DeWolff een aantal bijzondere bevestigingen. Uit Joplin, Missouri komt de door ZZ Top ontdekte bluegrassband van Ben Miller. Uit London komt hét soultalent van de UK van dit moment: Myles Sanko. Dan is er nog de verrassende funkband Osaka Monaurail uit Japan, waarbij opvalt dat frontman Ryo Nakata duidelijk veel naar James Brown heeft gekeken.

De kaarten voor Welcome to The Village 2015 zijn via welcometothevillage.nl te koop. Weekendtickets kosten €85,-, dagkaarten €40,-.