Welcome To The Village

Festival kondigt nieuwe namen aan.

dEUS, Hauschka, Jacco Gardner, zZz, The Skints, Paulusma, Heymoonshaker en The Eminent Stars zijn toegevoegd aan de line up van Welcome to The Village 2015, dat van 17 tot en met 19 juli 2015 plaatsvindt vlak buiten Leeuwarden. Headliner dEUS komt niet alleen optreden: de Belgen stellen met het festival ook een deel van het programma samen. Eerder werden onder andere Typhoon en The Growlers aangekondigd. Weekendtickets kosten €85,- en zijn te koop via de website.

De Antwerpse indierockers van dEUS hebben in de afgelopen jaren een indrukwekkende CV opgebouwd, met onder meer zeven albums en de hit The Architect. De band van Tom Barman heeft een duidelijk hoorbaar eigen sound door de combinatie van rock, blues, jazz en indie. Extra bijzonder is dat dEUS niet alleen komt spelen, maar ook programma gaat maken tijdens Welcome to The Village. Programmeur Peter Reen over het waarom:

‘Als festival is onze visie heel erg geënt op samen maken. Dat zetten we ook door in de muziekprogrammering. We zien het programma niet als eigendom van het festival, maar van iedereen die daar iets aan wil bijdragen. Daarom hebben we de Grote Suggestielijst en werken we samen met collectieven als Ticket To The Tropics en diverse Europese scenes. Vanuit die gedachte hebben we dEUS ook gevraagd om samen een deel van het programma te maken. En dat zagen ze wel zitten.’

Bijzonder is ook de komst van Hauschka (Volker Bertelmann). De Duitser maakt een prachtige vorm van hedendaagse klassieke muziek. Zijn sound is toegankelijk, ritmisch en vernieuwend, uitermate geschikt voor een zonnige zondagochtend. Zijn nieuwe album Abandoned City verscheen afgelopen voorjaar en is geïnspireerd door muzikale innovators als John Cage en Aphex Twin.

Welcome to The Village vindt van 17 tot en met 19 juli 2015 voor de derde keer plaats het het prachtige gebied de Groene Ster. De eerste twee edities verkochten uit. De kaarten voor Welcome to The Village 2015 zijn via welcometothevillage.nl te koop. Weekendtickets kosten €85,-, er zijn ook dagkaarten te koop.

Het hele programma is hier te zien: http://welcometothevillage.nl/programma

Bekijk hier het nieuwsitem online: http://welcometothevillage.nl/nieuwsitem/deus-naar-wttv15