Wolf Alice

BAND KOMT OP 22 JUNI UIT MET DEBUUTALBUM EN MAAKT NU ALVAST INDRUK MET SINGLE `GIANT PEACH´.

Opgenomen in het prestigieuze BBC Sound of 2015 overzicht. Genoemd als een van de iTunes ‘Artists For 2014’. Op de vierde plek geëindigd als “most blogged artist of 2014′ op de UK Hype Machine Blogs. En als winnaar uit de bus gekomen in de categorie “Best Breakthrough Artists” van de UK Festival Awards. Zomaar wat hoogtepunten die de Britse indie-rock sensatie Wolf Alice onlangs ten deel vielen.

Niet voor niks wordt daarom al geruime tijd reikhalzend uitgekeken naar het debuutalbum van het viertal uit Londen. Op 22 juni is het zo ver, dan verschijnt “My Love Is Cool” (via Dirty Hit/Caroline). Vooruitlopend op de release zullen er 2 singles worden uitgebracht, waaronder het sterk groovende “Giant Peach” die via deze Soundcloud link kan worden beluisterd, en nu al een ware explosie aan lovende reacties heeft gekregen.

De huidige sound van de band doet in niets meer herinneren aan de begintijd van de Londenaren. In 2010 werd de band opgericht onder leiding van frontvrouw en gitarist Ellie Roswell. Toen bewogen ze zich nog in het folk-genre. Na het roer drastisch te hebben omgegooid, heeft Wolf Alice anno 2015 de perfecte balans gevonden tussen meeslepende gitaarpop en rauwe en energieke grunge-rock. Beide contrasten gaan feilloos in elkaar over, waardoor de sterke melodieën probleemloos overeind blijven staan en de warme en mystiek aandoende zang aan de aandacht niet ontsnapt.

Al vanaf de eerste single “Leaving You” behaalt Wolf Alice succes. Maar met het krachtige en catchy “Moaning Lisa Smile, kwam de band afgelopen jaar in een behoorlijke stroomversnelling terecht. Ook in Nederland, waaronder op 3FM, werd deze single opgepikt.

Inmiddels is Wolf Alice aan een heuse zegetocht bezig. In thuisland Engeland, maar ook buiten de landsgrenzen, is het vizier op deze band gericht. In ons land waren ze afgelopen jaar al op het London Calling Festival te zien, wat overigens als een van de hoogtepunten werd beschouwd. En begin deze maand openden ze als vaste support voor Alt-J in de Heineken Music Hall.

NME over Wolf Alice: “Future Of British Music”

 

XFM over Wolf Alice: “Great Xpectations”

 

Hype Machine (Ones To Watch) over Giant Peach: “Giant Peach, is nothing but a signal and statement of the bands intent.”

 

BBC Radio over Giant Peach: “Dear God the new Wolf Alice track is the track of the year so far!!!”

 

Meer informatie over Wolf Alice is te vinden op www.wolfalice.co.uk.

Foto: James Grant