Ane Brun

NOORSE ZANGERES MET NIEUW STUDIOALBUM IN DE ROTTERDAMSE SCHOUWBURG

In september 2015 brengt de Noorse singer-songwriter Ane Brun haar eerste studioalbum sinds 2011 uit, een maand later starten Ane en haar band aan een uitgebreide Europese tour. Op maandag 9 november 2015 presenteren Motel Mozaique en Rotown Ane Brun in de Rotterdamse Schouwburg. Tickets voor dit concert, met zowel zit- als staanplaatsen, zijn direct in de voorverkoop verkrijgbaar.

Ane Brun

Als singer-songwriter is Ane Brun een laatbloeier. Pas op haar 21ste greep ze naar de gitaar en zette ze haar eerste stappen op een podium. Met haar verstilde muziek waarin af en toe de donkerte van de lange Scandinavische winters doorklinkt, krijgt de Noors elk publiek stil. Steevast brengt ze feeërieke songs met een gelaagd en duister kantje, waarin leermeesters als Joni Mitchell en Kate Bush duidelijk doorschemeren. Al heel wat Europese podia en festivals vielen voor haar stem en muziek. Zo betoverde ze na het verschijnen van haar vorige studioalbum It All Starts With One een volle Rotterdamse Schouwburg tijdens het Motel Mozaique 2012 Festival en even later viel ook Lowlands als een blok voor Ane Brun.

“Wie Ane Brun een paar jaar eerder zag weet niet wat hij ziet. De destijds wat schuchtere zangeres is uitgegroeid tot een zelfbewuste zwaan. Een vrouw die precies weet wat ze doet en niets aan het toeval overlaat. Wie op zoek is naar een wat minder experimentele Björk of een minder arty Lykke Li kan prima bij haar loket terecht.” en “Eerder op de dag heeft de Noorse zangeres Ane Brun een duet gezongen met Blaudzun, het nummer Midnight Room. Twee zielen, een melancholieke gedachte. Qua geestesgesteldheid zouden het zo broer en zus kunnen zijn. Spannende songs, die je aan het denken zetten.”, schreef 3voor12 over haar verschijning op Lowlands in 2012.

Maak je op voor een avond vol perfect uitgebalanceerde songs die je doen wegdromen, maar tegelijk ook de aandacht grijpen en je niet meer loslaten. Tickets zijn direct in de voorverkoop verkrijgbaar via de Rotterdamse Schouwburg en Rotown.
ANE BRUN & SUPPORT
Maandag 9 november 2015

Rotterdamse Schouwburg – grote zaal (vrij staan/zitten)

Zaal open 19.15 / aanvang 20.00

Tickets a €23 (ex. servicekosten) zijn verkrijgbaar via de Rotterdamse Schouwburg en Rotown

 

Links:

www.anebrun.com

www.rotterdamseschouwburg.nl

www.rotown.nl

www.motelmozaique.nl/concerts