Armin van Buuren

DJ gaat samenwerking aan met Mr. Probz.

Armin van Buuren, één van ’s werelds grootste dj’s en de voor een Grammy genomineerde EDM producer, brengt zijn nieuwste single, ‘Another You’ feat Mr. Probz, uit op 8 mei 2015. ‘Another You’ is de eerste single van Armin’s aanstaande studioalbum, dat in de herfst van 2015 verwacht wordt. De Mark Sixma Remix van de plaat is door Armin voor het eerst gedraaid tijdens zijn dj-set op het hoofdpodium van Ultra Music Festival in Miami.

Met 17 jaar ervaring als baanbrekende DJ, producer en componist van elektronische muziek staat Armin aan de top van de muziekindustrie. Mede door de wereldwijde, explosieve groei van Electronic Dance Music heeft Armin ook buiten de Dance-scene bekendheid vergaard, met hits als ‘This Is What It Feels Like’ met Trevor Guthrie, van Armin’s laatste studioalbum ‘Intense’ (Armada Music). Diezelfde plaat leverde Armin vorig jaar een Grammy nominatie op in de categorie ‘Best Dance/Electronic Recording’. ‘This Is What It Feels Like’ is niet van de radio af te slaan en verkreeg wereldwijd meerdere platina, gouden en zilveren platen, waaronder zeven maal platina in Nederland. Voor Mr. Probz volgt ‘Another You’ het succes van zijn singles ‘Nothing Really Matters’ en ‘Waves’, waarvan laatstgenoemde onder meer nummer 1-posities vergaarde in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk, Noorwegen, Zweden en Zwitserland.

Armin kruiste vorig jaar voor het eerst de wegen met de Nederlandse singer-songwriter, rapper en producer Mr. Probz tijdens de Buma Awards in Nederland, waar Armin een prijs ontving voor de meest gedraaide plaat op de Nederlandse radio. Rond die tijd was Mr. Probz’ hitsingle ‘Waves’ net uitgekomen en razendsnel in populariteit aan het stijgen. Zij bleven vervolgens contact houden, waarna Mr. Probz zich in de zomer van 2014 plots in Armin’s studio bevond. Daar liet hij een korte, ruwe versie van ‘Another You’ horen, mede geschreven door Niels Geusebroek. Armin en zijn productiepartner Benno de Goeij begonnen direct om het stukje muziek tot een volwaardige single te maken, waarna het team, aangevuld met Michiel Eilbracht, Niels Geusebroek, en Mr. Probz, bijeen kwam. Daar, in de Wisseloord Studio’s in Hilversum werden extra vocalen opgenomen, samen met een live orkest. Niet lang daarna werden de laatste puntjes op de i gezet, waarop ‘Another You’ in februari 2015 een feit werd.

Armin: “Mr. Probz en ik konden van begin af aan fantastisch met elkaar opschieten, ondanks dat wij muzikaal zo verschillend zijn. Ik denk dat wij elkaar aanvullen en dat wij beiden onze sterke punten meenemen in de studio. Dat is precies wat ‘Another You’ zo speciaal maakt en ik hoop écht dat iedereen de plaat geweldig vindt.”

De Radio Edit van “Another You” grijpt meteen de aandacht van de luisteraar met de eerste akkoorden totdat Mr. Probz’ onweerstaanbare vocalen klinken, gekenmerkt door zijn rauwe klankgeluid. Armin brengt daarop zijn muzikale twist, gepaard met een onberispelijk getimede opbouw, waardoor hij de luisteraar geen andere keus laat dan zijn handen in de lucht te gooien en extatisch te genieten van de muziek. De Mark Sixma Remix van ‘Another You’ tovert de originele, radiovriendelijke single om tot een machtige plaat, die gegarandeerd een hoofdrol gaat spelen in de festivals van deze zomer.

Beluister het debuut van ‘Another You’, in de vorm van de Mark Sixma Remix, tijdens Armin’s set op het hoofdpodium van Ultra Music Festival 2015 in Miami op 28 maart. “Another You” komt uit op 8 mei, maar is nu al beschikbaar als pre-order op iTunes