Ásgeir

SINGER-SONGWRITER LIVE IN HET AMSTERDAMSE BOS.

Ásgeir, IJslands snelst verkopende artiest ooit, is de tweede naam die dit jaar aan de serie openluchtconcerten Live At Amsterdamse Bos is toegevoegd. Op maandag 24 augustus is de alom bejubelde singer-songwriter in het Bostheater te zien met zijn melodische mix van folk en electronica. De kaartverkoop voor deze exclusieve NL show is gestart via o.a. de website van Live At Amsterdamse Bos.

In zeer korte tijd is de roem van Ásgeir als een raket omhoog geschoten: hij heeft in IJsland niet alleen talloze nummer 1 hits op zijn naam staan, ook heeft hij inmiddels vier Icelandic Music Awards, een Icelandic Kraumur Award én een nominatie voor de prestigieuze Nordic Music Prize in de wacht gesleept. Buiten Scandinavië heeft de IJslander eveneens stevig de aandacht weten te trekken: volgens The Guardian is Ásgeir “A slightly more idiosyncratic Ben Howard – or to look at it from the opposite side, a somewhat less esoteric Antony Hegarty or Jeff Buckley”. Met behulp van met de Amerikaanse singer-songwriter John Grant heeft het IJslandse fenomeen een Engelstalige versie van zijn debuutalbum ‘Dýrð í dauðaþögn’ (‘I n the Si lence’) uitgebracht; het album heeft zowel in eigen land als in de VS en Europa op louter positieve recensies mogen rekenen.

Nederland is ook volledig in de ban geraakt van Ásgeirs unieke geluid. Zo lichtte 3voor12 ‘In The Silence’ uit als “Album van de Week”, noemde OOR’s Tom Engelshoven hem “Typisch IJslands weird, dan weer een beetje Princiaans funkend.” en omschreef Eric Corton hem als volgt: “Zijn stem klinkt als een jonge Buckley. Flexibel, ongekunsteld, overtuigend.” Zijn optredens in het clubcircuit waarbij hij afgelopen september Paradiso uitverkocht, zijn  performance op Eurosonic/Noorderslag 2014 (waar hij ook een EBBA Award in ontvangst mocht nemen) en zijn headliner shows op Motel Mozaïque, Let’s Get Lost en Into The Great Wide Open zijn vol lof ontvangen. Dit jaar is Ásgeir exclusief te zien tijdens Live At Amsterdamse Bos o p maanda g 24 augustus.

Live At, een serie openluchtconcerten tijdens zomeravonden, keert terug naar de verborgen parel van Amsterdam, het Bostheater. Een schitterende en unieke plek in het Amsterdamse Bos, verscholen achter het volgroen van de bomen en ontworpen om te dienen als een intiem amfitheater voor toneel tijdens warme zomeravonden. Bijzondere voorstellingen met fraaie decors, de bomen op de achtergrond, de dag die inmiddels in de zomeravond overgaat, de lichtjes die ontsteken. Pure magie.