Atari Teenage Riot

Berlijnse digital hardcore band Atari Teenage Riot live in Paradiso.

De band is terug met een nieuw album genaamd ‘Reset’ en gaf één concert in Nederland, in Paradiso.

Heftig is wel een gepast woord voor de Duitse hardcore technoband Atari Teenage Riot. Met de keiharde mix van alles wat zich tussen speed metal, acid, jungle en hardcore punk bevindt, werd de band uit Berlijn eind vorige eeuw bekend. Alec Empire, Hanin Elias – geen zangeres die zo fel en ijzig teksten kan scanderen als zij –  en Carl Crack waren controversieel, in hun radicaal politiek getinte teksten en op het podium. Hun eerste single had als titel ‘Hunting For Nazi’s’ en werd gevolgd door vele albums en heftige optredens, die gekenmerkt werden door een hoop geweld. Na de laatste studioplaat ’60 Second Wipe Out’, in 1999, stortten de bandleden ieder op hun eigen manier in. Carl Crack pleegde tragisch zelfmoord en de overige bandleden zochten elders hun heil. Geen vrolijke geschiedenis, maar wel goed nieuws dat de rest van de band weer voor even bij elkaar is. In Paradiso lieten ze zien dat ze er nog steds toe doen en een heftige show weten neer te zetten.

Fotografie: Luuk Denekamp