Fink

DJ/Producer maakt indruk in 013.

Fin Greenall is de man achter Fink. In de jaren ’90 bekend als techno DJ/producer, nu als begenadigd muzikant met wonderschone indiesongs. Sinds Greenall’s transformatie van elektronische muziek naar singer-songwriter heeft hij inmiddels vier veelgeprezen albums uitgebracht. Ook boekte hij uitermate veel live succes op grote festivals als Lowlands, Pukkelpop en Sziget.

Het meest recente album ‘Hard Believer’ heeft een Nederlands tintje: het is namelijk gedeeltelijk opgenomen in Amsterdam. Dit album laat een breed muzikaal spectrum horen: van folk naar electronica, blues en rock. Maar het is bovenal de kwaliteit van de liedjes die Fink tot één van de grootste hedendaagse songwriters maakt. 3VOOR12 over Hard Believer: “Stemmig, herfstig, troostrijk, meeslepend en grotendeels fluisterzacht; dat is de nieuwe Fink”. De single ‘Looking Too Closely’ schopte het tot 3FM Megahit en is nog steeds veelvuldig op de Nederlandse radio te horen. Vanavond komt Fink terug naar Nederlandse bodem voor een ongetwijfeld betoverend en bezwerend optreden in 013!

En Fink neemt een heel erg toffe support mee. Douglas Dare is één van de grootste aanstormende talenten uit Engeland. Niet alleen grote media als BBC, The Guardian en Clash waren lyrisch over zijn debuutalbum ‘Whelm’, maar ook underground media als The Quietus, The Line Of Best Fit en Drowned Of Sound kwamen superlatieven tekort. Met zijn schitterende stem en haunting pianotonen, belooft het een stemmige opener te worden. @013

Fotografie: Hans Kreutzer