Garbage

Band viert jubileum van debuutalbum exclusief in 013.

De Amerikaans/Schotse rockband Garbage komt op woensdag 4 november naar Nederland. De groep rond zangeres Shirley Manson viert in 2015 het twintigjarig jubileum van het titelloze debuutalbum en geeft in 013 een exclusieve show volledig in het teken van dit album. Tickets kosten €35 (excl. servicekosten) en gaan vanaf vrijdag 27 maart om 09:00 uur in de voorverkoop.

Garbage wordt begin jaren negentig opgericht door Butch Vig (naast muzikant ook veelgeprezen producent die onder andere Nirvana’s ‘Nevermind’ afleverde), Duke Erikson en Steve Marker. Wanneer de zangeres Shirley Manson zich bij het drietal voegt, is Garbage compleet. Het titelloze debuut uit 1995 blijkt meer dan een aangename verrassing; de nog steeds fris klinkende plaat staat vol met solide nummers waarin een scala aan genres aan elkaar gesmeed wordt. Van industrial rock, grunge en elektronica tot aan subtiele hints van triphop.

Het succes van Garbage is voor een groot deel de verdienste van zangeres Shirley Manson, een indrukwekkende rockchick met een rebelse attitude en solide live performance. De groep heeft een lange adem en brengt de daarop volgende jaren nog een handvol commercieel en creatief succesvolle albums uit. Na ‘Bleed Like Me’ (2005) kondigt het viertal aan er echter voor onbepaalde tijd mee te stoppen.

Natuurlijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan en al snel hergroepeert Garbage zich. In 2012 verschijnt ‘Not Your Kind Of People’, waarop het viertal bewijst nog steeds relevant te zijn. Inmiddels wordt er gewerkt aan nieuw materiaal maar in 2015 neemt Garbage ook de tijd om terug te blikken op dat fenomenale album waarmee het in 1995 allemaal begon. De groep doet hiervoor een select aantal speciale shows waarbij het optreden in 013 exclusief voor Nederland is.

Garbage – 20 Years Queer – A Celebration Of Their Debut Album

Woensdag 4 november 2015 – 013 – Tilburg

Aanvang 19:45. Zaal open 19:00. Tickets € 35 (excl. servicekosten)