Gumball 3000

Gumball 3000 geeft grote live show in Amsterdam ArenA.

David Hasselhoff, Lewis Hamilton, Tony Hawk, deadmau5, Afrojack eva naar Amsterdam ArenA

Op 26 mei 2015 is de Amsterdam ArenA hét decor waar tientallen wereldsterren zich zullen verzamelen. Voor de Gumball at the ArenA komen zij speciaal naar het Amsterdamse stadion. Onder hen Formule 1 wereldkampioen Lewis Hamilton, David Hasselhoff, rapper Bun B, DJ The Alchemist, de freestyle skiër Jon Olsson, Tony Hawk en DJ Afrojack. Deze Nederlandse, maar ook internationaal veelgevraagde, superster zal op Gumball at the Arena een groots optreden geven. Een performance waar tienduizenden getuige van kunnen zijn. Het wordt een unieke gebeurtenis met nog nooit zoveel wereldsterren op een plek in Nederland. Naast gewone veldtickets, al vanaf 39 euro, is het ook mogelijk op VIP tickets te kopen, zodat men de supercars van dichtbij kan bekijken.

Supercars

Behalve de vele wereldsterren, die je tijdens dit event bijna kan aanraken, zijn er talloze supercars te bewonderen. Nog nooit waren er in Nederland zo veel dure auto’s op één plek te zien zijn. Supercars van merken als Bugatti, Ferrari, Porsche, Koenigsegg, Pagani en verschillende Dutch supercars maken dit tot een unieke gebeurtenis.  Het wordt een event waar bezoekers nog lang over zullen napraten. Liefhebbers van supercars, muziek, sport en X-games kunnen deze dag in de Amsterdam ArenA hun hart ophalen.

Ludieke autorally

De Gumball 3000 is een ludieke autorally waarbij wereldsterren in zeer luxe auto’s de wereld over reizen. Maximillion Cooper, de bedenker, organiseerde in 1999 de eerste rally. Met vijftig vrienden besloot hij van Londen naar het Italiaanse Rimini te rijden, waarbij onderweg overnacht werd in de meest luxe hotels en ’s nachts tot in de late uurtjes gefeest werd. Het evenement, dat steeds populairder werd door de deelname van wereldsterren en supercars, groeide ieder jaar en inmiddels wordt de rally over de hele wereld verreden.

De start van de Gumball 3000 is op 23 mei in Stockholm. Via Oslo en Kopenhagen arriveren de peperdure bolides op 26 mei in Amsterdam, waar hen een groot feest staat te wachten met optredens van onder andere Afrojack.  De presentatie van deze dag is in handen van Eddy Zoey. Na het enorme feest van Gumball at the ArenA in Amsterdam vertrekt het volledige gezelschap naar San Francisco om op 30 mei in Las Vegas te finishen.

Meer informatie over dit unieke event is te vinden op www.amsterdamarena.nl