Hartog

Hartog – Making Waves CD.

Hartog is een Amsterdamse singer-songwriter. Zo een die met volledige passie zijn muziek maakt. Making Waves neemt je mee op reis, langs mooie landschappen, langs onmetelijke oceanen en over hoge bergen. Hartog wil de luisteraar raken. Dat voel je al vanaf het moment dat de eerste tonen uit je cd-speler weerklinken. Dit zijn akoestische gitaarklanken, subtiel bespeeld en loom gezongen door een stem die je meesleept. De bezetting is minimaal en mede daardoor weten Hartog en zijn mede-muzikant Rowin Tettero (drums) een bijzondere, intieme sfeer te creeren. Kleur en sfeer zijn belangrijk in de kippenvelliedjes die diep onder je huid kruipen. Het is singer-songwriter maar ook weer niet helemaal.  Hartog gaat graag op zoek naar nieuwe klanken. Hij vindt zichzelf graag iedere keer weer opnieuw uit. Hij bracht tot nu toe drie albums uit en dit is het vierde. Making Waves is een album vol prachtige liedjes. Songs die je keer op keer wilt beluisteren om er steeds weer nieuwe verrassingen in te ontdekken. **** ½ (AR)