La Corneille

Utrechtse band  mee op tour Michael Prins.

Michael Prins heeft de Utrechtse band La Corneille meegevraagd op zijn clubtour. Eerder verzorgde de band al het voorprogramma voor Prins bij zijn show in TivoliVredenburg. Dit beviel zo goed dat de singer-songwriter de band heeft gevraagd zijn voorprogramma te verzorgen tijdens zijn uitgebreide clubtour in mei.

Data:

2-05 Doornroosje

3-05 Rotown

7-05 Tolhuistuin

22-05 Paard

24-05 Oosterpoort

28-05 Mezz

29-05 Hedon

La Corneille brengt op 20 maart hun debuutalbum ‘I Was a Bird’ uit en presenteert het album op 19 maart in Ekko.

La Corneille is ontstaan in 2012 en bestaat uit Guy Corneille (zang en gitaar), Hans Vermunt (toetsen en zang) en Daan Crone (drums en zang). De bandleden kennen elkaar al vanaf jongs af aan. De band haalt hun inspiratie uit muziek van Laura Marling, Sufjan Stevens, Half Moon Run en Antony (& The Johnsons)

De gedreven performers van La Corneille bezitten inmiddels een geduchte live-reputatie. Ze wonnen alle bandcontests waaraan ze ooit meededen (The Clash Of The Titans, Utrechtse Popprijs, Sena Performers POPnl Award), toerden o.a. door Noorwegen en Duitsland, stonden in het voorprogramma van Angus Stone en speelden op Le Guess Who, De Beschaving en bevrijdingsfestivals in Amsterdam en Utrecht. Met ‘De Dansers’, het Utrechts dansgezelschap waarvan Guy artistiek leider is, staan ze in 2014 op Lowlands. Muzikale basis: songs van La Corneille.