LIFE I LIVE

Festival maakt laatste namen bekend.

Onder andere Sven Hammond, Maydien, The Black Marble Selection en Wallace Vanborn toegevoegd aan programma

Het programma van het gratis toegankelijke LIFE I LIVE Festival op Koningsnacht is rond. Het festival vindt plaats op zondag 26 april aanstaande in de binnenstad van Den Haag en is met zo’n 200.000 bezoekers per editie een van de grootste stadsfestivals van Nederland. Nieuw aan het programma toegevoegd zijn: Sven Hammond, Maydien, Wallace Vanborn, The Black Marble Selection, Mustangs, The Clarks, Death By Oxygen, Tabass-co, LAKSHMI, Echo Movis, Find Us In Slumberland, Sunny Sjoerd & Bella Hay, 80’s Verantwoord / 90’s Now en de Skooltainer.

Dit jaar wordt het LIFE I LIVE Festival voor de vijfde opeenvolgende keer georganiseerd. Tijdens deze lustrumeditie wordt de Haagse binnenstad getransformeerd tot één groot festivalterrein met negen buitenpodia die elk een eigen klankkleur vertegenwoordigen. Naast het bekijken van toonaangevende indie, rock, soul, jazz, hiphop en roots acts kan er ook worden gedanst op enkele sfeervolle danspleinen. Ondanks de grootse opzet van LIFE I LIVE heeft het festival een intiem karakter door een strategische plaatsing van de verschillende kleinschalige muziekdorpen.

Eén van deze muziekdorpen staat tijdens LIFE I LIVE volledig in het teken van jeugdig talent. Op het Skooltainer podium zullen maar liefst acht veelbelovende jonge acts hun eerste stappen in festivalland zetten. Vijf bands worden van tevoren geselecteerd tijdens twee verschillende events: de bandwedstrijd voor middelbare scholen “Interscholaire” en de “Skooltainer Talent Hunt” in Paard van Troje. De overige drie bands maken deel uit van de “Herman Brood Academie On Tour”. Dit is een reizende springplank voor opkomende artiesten en alumni van de gelijknamige muziekopleiding te Utrecht. Tijdens eerdere edities speelden talentvolle acts als Rondé, Emil Landman, Project Bongo en The Brahms zich daarbij in de kijker. Deze editie is het de beurt aan LAKSHMI, Echo Movis en Find Us In Slumberland. Het ondersteunen van jeugdig muzikaal talent is een van de peilers van het LIFE I LIVE Festival.

Het complete programma van de vijfde editie van LIFE I LIVE Festival: Admiral Freebee, Jacco Gardner, Intergalactic Lovers, Sven Hammond, The Deaf, Navarone, The Dodos, Wallace Vanborn, Lefties Soul Connection, Maydien, Hackensaw Boys, Drivin’ n’ Cryin’, zZz, The Indien, The Miseries, The Cool Quest, The Black Marble Selection, Friends of the Family, Nordmann, Miraculous Mule, Scott H. Biram, The Clarks, Mustangs, Death By Oxygen, LAKSHMI, Echo Movis, Find Us In Slumberland, Tabass-co, Sunny Sjoerd & Bella Hay, 80’s Verantwoord / 90’s Now en vijf extra Skooltainer bands.

LIFE I LIVE Festival wordt georganiseerd door PROOOST, de Haagse festivalorganisatie die op zaterdag 5 september a.s. eveneens de derde editie van Embassy Festival realiseert.

LIFE I LIVE Festival

zondag 26 april 2015

19.00 – 01.00 uur

binnenstad Den Haag

gratis toegang

www.lifeilive.nl

#LILF15