London Calling

Nog meer nieuwe namen.

Er zijn weer acht nieuwe namen bekend gemaakt voor London Calling x Concerto op zaterdag 16 en zondag 17 mei in de Tolhuistuin: Steve Smyth, Tor Miller, Broeder Dieleman, Kate Boy, Low Roar, Ezra Furman, Pierce Brothers en Júníus Meyvant. Bekijk de volledige line-up tot nu toe onderaan dit bericht. De kaarten zijn nu in de voorverkoop verkrijgbaar.

Kate Boy (zaterdag 16 mei)

Kate Boy laat al het goede uit de jaren tachtig horen, en combineert dat met moderne klanken en electropop van nu. De muziek van deze Zweeds-Australische band drijft op elastieken synths, stuiterende percussiepads en de loepzuivere vocals van Kate Akhurst. Voor fans van Jessie Ware, FKA Twigs en M.I.A..

Steve Smyth (zaterdag 16 mei)

Steve Smyth is een literaire troubadour met een lenige stem die lekker lang in de whisky heeft gerijpt. Ergens tussen de melancholie van Jeff Buckley en het gruizige van Tom Waits in. Prachtige teksten en indringende melodieën. De Australische singer-songwriter debuteerde in 2011 met het album ‘Release’ en bracht vorig jaar zijn tweede album ‘Exit’ uit.

Tor Miller (zaterdag 16 mei)

Tor Miller is nog geen twintig, komt uit New York, maakt prachtige pianopop, heeft indrukwekkende vocale capaciteiten en ziet er heel goed uit. Onlangs bracht hij zijn debuut-ep uit en sindsdien is het hek van de dam: Een nieuwe ster is geboren. The Guardian schrijft: “Forget James Bay and Hozier and Rhodes and all the other big-voiced male balladeers, because this 19-year-old New Yorker is going to blow them all away.”

Broeder Dieleman (zaterdag 16 mei)

Broeder Dieleman maakt een eigenzinnig soort gospel in het Zeeuws Vlaams dialect. In 2012 debuteerde hij met ‘Alles Is IJdelheid’, dat hem ook buiten Zeeland introduceerde als bijzonder muzikant. Zijn nieuwe album ‘Gloria’ is opgenomen in zijn woonkamer terwijl de kinderen naar school waren en vertelt het verhaal van een zoektocht naar helderheid in een verwarrend leven. Zijn teksten werken hierdoor soms vervreemdend, maar staan ongekend dicht bij het gevoel dat hij wil beschrijven.

Low Roar (zondag 17 mei)

Low Roar is de band rondom de Amerikaans/IJslandse zanger Ryan Karazija en klinkt als meeslepende folk/pop met electronische invloeden. De band geeft een eigentijdse invulling aan de bekende IJslandse dromerige sound. Begin dit jaar kwam ‘O’ uit, het tweede album van de IJslandse band.

Júníus Meyvant (zondag 17 mei)

De IJslandse muzikant Gísli Sigurmundsson maakt onder de naam Júníus Meyvant prachtige, rustige freakfolk. Zijn muziek is spannend en rijk, zit vol met orkestrale arrangementen en zelfs een beetje soul. In zijn thuisland is Júniús Meyvant al een gevestigde naam; nu mogen wij hem eindelijk beter leren kennen.

Ezra Furman (zondag 17 mei)

Een nieuw indierockicoon is opgestaan: de charmante, kleine, brutale en talentvolle Ezra Furman. Samen met een band in verschillende bezettingen speelt hij de zalen plat. Rammelende, nonchalante indierock met veel melodie en aanstekelijke refreinen. Het debuutalbum ‘Day of the Dog’ uit 2013 kreeg haast overal 5 sterren, een nieuwe plaat is onderweg.

Pierce Brothers (zondag 17 mei)

Pierce Brothers uit Melbourne bestaat uit de broers Pat en Jack, die samen opzwepende, energieke folkmuziek maken. Gewapend met slechts een paar instrumenten, waaronder een didgeridoo en een akoestische gitaar, spelen ze vermakelijke folkliedjes die geen moment vervelen. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk; dus mis dit optreden niet.Paradiso presenteert: London Calling x Concerto

Zaterdag 16 en zondag 17 mei

Locatie: Tolhuistuin, Amsterdam Noord

Open: 13:00

Meer informatie: www.paradiso.nl