Lucas Hamming

Kandidaat De Beste Singer-Songwriter Lucas Hamming brengt eerste EP uit.

Hij wil ‘de boel eens flink op stelten zetten.’ Lucas Hamming is een adhd’er die geboren en getogen is in ‘t Gooi, maar er nooit meer terug naartoe wil. Hij was al kandidaat bij De Beste Singer-Songwriter, en op 7 maart bracht hij zijn nieuwe EP “The Perv in Perfection” uit.

Door Imre Himmelbauer

Het album opent met Wood For The Trees, een rocktrack die Hamming met veel passie brengt. Het nummer is redelijk standaard. De echte opsteker is hier de overtuigende gitaarpartij, die niet per sé heel knap of virtuoos is, maar wel heel pakkend.

Daarna doet Lucas Hamming er een schepje bovenop en komt hij met Mojo Mischief, een song die wat wegheeft van Punk, gemixt met een kleine orkestsectie. Vooral het laatste maakt dit nummer uniek, en een stuk geslaagder dan het eerdergenoemde Wood For The Trees.

Dat Hamming ook een softere kant heeft, bewijst hij in het nummer Saving Grace. De muziek heeft iets weg van de wildere nummers van The Police, zoals So Lonely. Maar de bas heeft in Saving Grace een minder prominente rol. Een aardig nummer, maar absoluut geen must-have.

Het vierde nummer heet Leather Jackets en over dit nummer lijkt vooral meer nagedacht dan over andere nummers. Die vielen namelijk nogal met de deur in huis, maar deze song bouwt rustig instrument voor instrument op en eindigt met een keurige fade-out. De track is goed en met name de zang is afwisselender dan in voorgaande nummers. Daardoor laat Hamming beter zijn zangkwaliteiten zien.

Maar het is duidelijk dat Hamming het beste voor het laatst bewaart, want The Perv In Perfection (de song waar de EP naar vernoemd is) is zonder meer het beste nummer van de EP. Hamming pakt je meteen met het mysterieuze begin van een loopje van drie tonen met de  synthesizer. Daarna trekt hij  je verder de song in met een pakkende gitaar- en drumpartij. Verderop in het nummer zorgen verschil in volume en tempo in de muziek voor de nodige afwisseling. Ook het onverwachtse gebruik van een viool aan het eind is fraai!

Lucas Hamming heeft met “The Perv In Perfection” een zeer degelijke EP uitgebracht. Liefhebbers van rock doen met dit album geen miskoop. Als je wat minder van die muziekstijl houdt, zou ik alleen The Perv In Perfection kopen. Dat is zonder meer het beste nummer van deze EP.

Beoordeling: 3,5***

Door Imre Himmelbauer