Mumford & Sons

Formatie op 4 juli in het Goffertpark in Nijmegen.

Op zaterdag 4 juli geeft de Britse band Mumford & Sons een concert in het Goffertpark in Nijmegen. De kaartverkoop voor dit concert start aanstaande vrijdag om 11.00 uur.

Mumford & Sons brengt 4 mei hun langverwachte derde album ‘Wilder Mind’ uit bij  Gentlemen of the Road/ V2 Records. Voorafgaand aan de release van het album komt op 27 april de nieuwe single ‘Believe’ uit.

Het nieuwe album Wilder Mind is opgenomen in de Air Studios in Londen en geproduceerd door James Ford (Arctic Monkeys, HAIM, Florence & The Machine). Er staan twaalf nieuwe tracks op het album, die de band gezamenlijk schreef in Londen, Brooklyn en Texas. Een aantal van deze songs werd geschreven en opgenomen in  de garage studio’s van Aaron Dresner (The National) in Brooklyn. De band keerde ook weer terug naar de Eastcote Studio’s in Londen, waar ze destijds ‘Sigh No More’ opnamen, om demosessies te houden en verder te schrijven.

In vergelijking met hun vorige albums ‘Sigh No More’ uit 2009 en ‘Babel’ uit 2012 laat de jonge Britse band met hun nieuwe album zien een nieuwe weg in te willen slaan. In een van de eerdere sessies in New York en Londen was al sprake van een andere aanpak, door niet alleen te schrijven en op te nemen, maar ook al textuur en dynamiek toe te voegen. Dit geeft een minimalistische en tegelijkertijd panoramische sfeer aan het nieuwe album. Het nieuwe geluid wordt door Marcus Mumford omschreven als “een ontwikkeling, geen uitgangspunt.” Het was zowel gelukkig toeval als een bewuste beslissing.

“Tegen het einde van onze Babel tournee speelden we tijdens de soundchecks altijd nieuwe nummers en daarin kwam geen banjo of kickdrum voor. Daarbij betekende demo’s opnemen bij Aaron, toen we een pauze inlaste, dat we wisten dat dit zou inhouden dat we geen akoestische instrumenten zouden gebruiken. We zeiden niet hardop: ‘Geen akoestische instrumenten,’ maar ik denk dat we allemaal het verlangen hadden de boel eens op te schudden. Het schrijven zelf is niet drastisch veranderd; het werd eerder geleid door het gevoel niet weer hetzelfde te willen maken. Daarbij raakten we opnieuw in de ban van de drums! Zo simpel is het.” aldus de band.

In navolging op de recente aankondiging van headliner optredens op de festivals Reading en Leeds, evenals optredens op Bonaroo, Open’er Festival, Bilbao BBK Live, Nos Alive Festival, en het Squamish Festival, is Mumford & Sons heel blij dat ze de eerste data  kunnen aankondigen voor hun 2015 tour.

3FM presents

Mumford & Sons

+ support acts

Zaterdag 4 juli. Goffertpark – Nijmegen

Aanvang: 17.00 uur. Entree: € 55 (excl. servicekosten)

Foto: Rob Herstel