Mysteryland

MEERDAAGS MYSTERYLAND MAAKT EERSTE DEEL PROGRAMMA BEKEND.

Mysteryland, het langstlopende dance festival van de wereld, presenteert vandaag het eerste deel van de programma aan de fans. Op zaterdag 29 en zondag 30 augustus kunnen bezoekers een heel weekend op avontuur in een wereld van elektronische muziek, kunst en cultuur. Zoals ieder jaar is het programma een mix van grote internationale namen en opkomend talent. Een absolute publiekslieveling is Martin Garrix, die deze zomer alleen Mysteryland als Nederlands festival aandoet. Andere artiesten van wereldformaat zijn namen als Alesso, Nicky Romero, Chris Liebing, Steve Angello, Dave Clarke, Joris Voorn, Knife Party, Nero, Maya Jane Coles, Oliver Heldens, DVBSS, Porter Robinson, Tiga, Jeff Mills, Pan-Pot, The Flexican & Sef en Ben Sims. Mysteryland verkoopt jaarlijks steevast uit. Op zaterdag 7 maart om 10 uur start de reguliere kaartverkoop.

De wens van de fans

‘We zijn ontzettend blij dat we onze bezoekers nu een tweedaags programma mogen bieden en dat ze langer kunnen feesten, maar vooral ook meer tijd en ruimte krijgen om het gevarieerde aanbod kunst, cultuur en food te ontdekken. Daarnaast zijn we trots dat we aan twee keer zoveel talenten, kunstenaars en creatieven een podium kunnen bieden’ Duncan Stutterheim, oprichter ID&T. De Kunstroute in samenwerking met Cultuur & Ondernemen en het Tropenmuseum zijn onderdelen die de bezoeker volgens Stutterheim absoluut niet mag missen. Het volledige programma van Mysteryland wordt eind maart bekend gemaakt.

Wereldsterren en nieuw talent

Bezoekers kunnen twee dagen lang feest vieren bij shows van opkomend talent, nationale en internationale artiesten. Het hele elektronische muziekspectrum is vertegenwoordigd. Naast de eerder genoemde acts zijn ook Apollonia, Art Department, Noisecontrollers, Ummet Ozcan, Dillon Francis, Dominik Eulberg & Gabriel Ananda, Dubfire, Firebeatz, Mightyfools, Vinai, STERAC en ROD van de partij. Partners als CLR, HYTE, Beatport and Joris Voorn Presents zijn verantwoordelijk voor techno, techhouse en deephouse. Planet Delsin en Studio 80 cureren de Vinyl Only stage. Uiteraard is Q-dance er op beide dagen bij met knallers als Wildstylez, Frontliner en Psyko Punkz. In de Heineken Starclub verzorgen Kris Kross en Yours Truly het programma, onder andere met de Fresh Prince legende DJ Jazzy Jeff. Het Amsterdamse festival Milkshake is baas op eigen eiland en nodigt Hercules & Love Affair uit op The Mini Madness Milkshake Island. Andere live-acts zijn er van Netsky, Planetary Assault Systems en Ten Walls. Naast alle grote namen is er ook genoeg ruimte voor opkomend talent. Zo staat Kunstbendewinnaar DJ AK tussen zijn grote helden op de line-up en wordt ieder podium geopend door een talent.

Een serieus kunst- en cultuurprogramma

Vanzelfsprekend kunnen fans ook dit jaar weer heerlijk verdwalen in verschillende werelden vol bizarre acts, indrukwekkende installaties, interactieve exposities en lichtkunst. Even geen zin in al die prikkels? Word dan lekker zen met een klankschaalmeditatie in The Healing Garden, bekijk als big een theatervoorstelling in het gigantische varken van The Whalley Range All Stars of doe mee met een lesje Keith Haring aerobics van Total Art Workout.

Echte restaurants, foodtrucks en het Gekke Groentemuseum

Op verschillende plekken op het terrein aan een gedekte tafel genieten van haute cuisine van Etikette of Vork & Mes? Of liever culinair flaneren langs de foodtruckparade van Lepeltje Lepeltje? Ook is er weer volop nagedacht over wat bezoekers te eten krijgen. Dit gaat verder dan het aanbieden van biologisch, lokaal, fair trade, vegetarisch, veganistisch en glutenvrij voedsel. Om het ontmoeten van onbekende vrienden te stimuleren, worden op verschillende plekken ‘porties om te delen’ aangeboden. Bewonder je liever tweelingwortels, miniatuurbietjes of verliefde aardappels? Ga dan langs bij het Gekke Groentemuseum van de gekke groenteredders van Kromkommer. Uiteraard is er ook nog steeds een ouderwets broodje kroket of een salade van gepofte quinoa te krijgen.

Over Mysteryland

Mysteryland is begonnen in 1993 en is daarmee het langst lopende dance festival ter wereld. Het festival focust zich op elektronische muziek, kunst, cultuur, talent en duurzaamheid. Mysteryland is door Julie’s Bicycle bekroond met een ‘3 Stars Industry Green Certificate’, het hoogst haalbare predicaat voor duurzaamheid binnen de creatieve, kunst,- muziek- en theaterindustrie. Ook is het festival gewaardeerd met drie sterren van A Greener Festival Award. Dit jaar viert Mysteryland voor het eerst een meerdaagse editie op het voormalige Floriadeterrein in Haarlemmermeer. Meerdaagse internationale edities van Mysteryland vinden plaats aan de voet van het Andesgebergte in Chili en op het legendarische Woodstock ’69 terrein in Bethel Woods New York, USA. Mysteryland is een concept van ID&T. Voor meer informatie en ticketverkoop ga je naar www.mysteryland.com.

Het volledige eerste deel van het programma in alfabetische volgorde:

Alesso | Apollonia | Art Department | Beatport | Ben Sims | Chris Liebing | Dave Clarke | Dillon Francis | DJ Jazzy Jeff | Dominik Eulberg & Gabriel Ananda | Doppelgang | Dubfire | DVBSS | Etikette | Fashionpack | Firebeatz | Frontliner | Healing Garden | Hercules & Love Affair | Hyte | Jeff Mills | Joran van Pol | Joris Voorn | Jonathan Karpathios | Julian Jordan | Jungle by Night | Knife Party | Kromkommer | Kris Kross | Lepeltje Lepeltje | Martin Garrix | Maya Jane Coles | Micha de Haan | Mightyfools | Mike Mago | Nero | Netsky live | Nicky Romero | Ninjin | Noisecontrollers | Oliver Heldens | Pan-Pot | Planetary Assault Systems live | Planet Delsin | Porter Robinson live | Psyko Punkz | Q-dance | Radio Noet Noet | ROD | Spinnin’ Sessions | Steve Angello | Size Matters | STERAC | Studio 80 | Ten Walls live | The Amazing Agency | The Flexican & Sef | The Martinez Brothers | The Mini Madness Milkshake Island | The Whalley Range Allstars – Pig | Tiga & DJ Hell | Total Art Workout | Tropenmuseum | Ummet Ozcan | Vinai | Wildstylez | Yours Truly