Paul McCartney

Paul McCartney ‘Out There’ tournee naar de Ziggo Dome.

Sinds de start van de Paul McCartneys ‘Out There’ tournee 18 maanden geleden, hebben al bijna twee miljoen mensen over de hele wereld de show gezien. McCartney en zijn band gaven tot nu toe in 64 concerten in 12 verschillende landen, in zalen van de meest uiteenlopende maten en vormen.

Vandaag kondigt Paul McCartney aan dat hij dit jaar terug komt naar Europa voor negen bijzondere optredens in plaatsen die hij tijdens deze tournee nog niet bezocht. Als onderdeel van deze concertreeks staat hij op zondag 7 juni in de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop voor dit concert start op vrijdag 13 maart om 10 uur.

Tijdens deze tournee treedt hij voor het eerst weer op in het Verenigd Koninkrijk sinds de Teenage Cancer Trust show in de Royal Albert Hall in 2012. Dat wordt zijn 50e optreden ooit in Londen als solo-artiest. McCartney gaat ook voor twee concerten naar Frankrijk. De eerste keer sinds hij in 2012 de Nationale Orde van het Legioen van Eer, de hoogste Franse onderscheiding kreeg voor zijn verdiensten voor de muziek. De laatste keer dat de voormalig Beatle in Amsterdam optrad was tijdens zijn tournee met Wings in 1972. Als onderdeel van de tournee zijn Sir Paul en zijn band ook headliner van het Roskilde Festival, hun eerste festivalshow sinds vijf jaar. Voor Oslo in Noorwegen wordt dit het eerste weerzien met Sir Paul sinds de ‘04 Summer Tour’ in 2004 en voor Stockholm sinds de ‘On The Run’ tournee in 2011.

 

De concerten zijn de tweede keer dat de ‘Out There’ tournee Europa aandoet. McCartney trad in juni 2013 al op in Polen, Italië en Oostenrijk.

Over zijn terugkeer naar Nederland zegt McCartney:

“Hoewel we de afgelopen jaren nog een paar keer in Nederland hebben gespeeld, kijk ik erg uit naar mijn eerste concert in Amsterdam sinds we daar met Wings hebben gestaan. Het gaat een geweldige avond worden en we kunnen niet wachten om onze Nederlandse fans weer te zien. We hebben altijd de grootste lol samen.”

The ‘Out There’ tournee bevat muziek uit een van de meest geliefde catalogi van de populaire muziek. McCartney brengt nummers die zijn gehele oeuvre omvatten, zowel als solo-artiest, als lid van Wings en natuurlijk als Beatle. De setlist bevat ook materiaal van zijn meest recente, alom bejubelde album ‘NEW’, uit 2013.

De McCartney live-ervaring is een ervaring die alle muziekfans minstens één keer in hun leven moeten meemaken. Het drie uur durende concert bevat een aantal van de grootste momenten uit de afgelopen 50 jaar popmuziek. Voor velen een onlosmakelijk deel van de soundtrack van hun leven. In het afgelopen decennium heeft Sir Paul met zijn band opgetreden in de meest uiteenlopende, bijzondere zalen en locaties, zoals naast het Colosseum in Rome, op het Rode Plein in Moskou, in Buckingham Palace en in het Witte Huis. Hij gaf in Zocalo, Mexico een gratis concert voor meer dan 400.000 mensen en was zelfs live in de ruimte te beluisteren. Met zijn huidige band met Paul ‘Wix’ Wickens (keyboards), Brian Ray (bass /gitaar), Rusty Anderson (gitaar) en Abe Laboriel Jr (drums) met wie hij al meer dan tien jaar samenspeelt, stellen de concerten nooit teleur.

De ‘Out There’ tour maakt gebruik van nieuwste techniek en productie om ervoor te zorgen dat het hele publiek heeft de best mogelijke ervaring heeft. Met enorme schermen, lasers, vuurwerk, unieke video-inhoud en de beste nummers van de wereld, is een Paul McCartney show zoveel meer dan gewoon zomaar een concert.

Voordat de tournee komt in mei naar Europa komt voor deze nieuwe data, zal McCartney eerst nog concerten geven in Japan en Zuid-Korea.

2015 kende een vliegende start voor Sir Paul met de release van nieuwe samenwerkingen met Kanye West en Rihanna die hoog in de hitlijsten eindigden, en hun gezamenlijk optreden bij de Grammy’s. Een paar weken later gaf McCartney een intiem verrassingsoptreden op Valentijnsdag in New Yorks Irving Plaza, wat het meest gewilde kaartje van de stad was. In hetzelfde weekend maakt hij ook zijn muzikale opwachting in de speciale Saturday Night Live’s 40th Anniversary uitzending (gevolgd door een massale all-star jam op de shows speciale after party).

‘Out There’ Tour Europe 2015

Zaterdag 23 mei

The O2, Londen, Groot-Brittannië

Woensdag 27 mei

Barclay Card Arena, Birmingham, Groot-Brittannië

Donderdag 28 mei

Echo Arena, Liverpool, Groot-Brittannië

Vrijdag 5 juni

Nouveau Stade Velodrome, Marseille, Frankrijk

Zondag 7 Juni

Ziggo Dome, Amsterdam, Holland

Donderdag 11 juni

Stade de France, Parijs, Frankrijk

Zaterdag 4 Juli

Roskilde Festival, Denemarken

Dinsdag 7 juli

Telenor Arena, Oslo, Noorwegen

Donderdag 9 Juli

Tele2 Arena, Stockholm, Zweden

NPO Radio 2 presenteert

Paul McCartney ‘Out There’

Zondag 7 juni, Ziggo Dome, Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur, Entree: € 85, € 95, € 115, € 129 (excl. servicekosten)