Peter Katz

SINGER-SONGWRITER  MET BAND ÉN NIEUW ALBUM IN APRIL NAAR NEDERLAND

De Canadese singer-songwriter Peter Katz brengt deze maand zijn nieuwe album ‘We Are The Reckoning’ uit. Hiermee is hij toe aan zijn derde studioplaat, die in samenwerking met collega singer-songwriter Royal Wood en producer Bill Lefler tot stand is gekomen. ‘We Are The Reckoning’ is deze week ‘Week CD’ op Radio 1.

Uit totaal vijftig nieuwe songs zijn er elf gekozen, uitgewerkt en opgenomen. Het resultaat is een uiterst sfeervol en prachtig album dat een mix laat horen van opgewekte, opzwepende, romantische en ontroerende liedjes. Gastbijdragen zijn er van o.a. Rachel Sermanni, de legendarische lapsteel speler Ben Peeler (Fleet Foxes, Jimmy Cliff, Wallflowers) en Felicity Williams (Bahamas). De eerste single heet ‘When The Day Is Done’ en is via deze link te beluisteren.

In april komt Peter Katz voor een viertal concerten naar Nederland. In 2013 was hij voor het laatst in ons land toen hij o.a. de aftershow van John Mayer in de Heineken Music Hall verzorgde en te zien was in Paradiso en Tivoli/Leeuwenberghkerk.

Het tourschema voor Peter Katz met band ziet er als volgt uit:

09/4: Amsterdam, Paradiso

10/4: Groningen, De Spieghel

12/4: Zwolle, Hedon

13/4: Utrecht, Tivoli/De Helling

De kaartverkoop is reeds gestart. Kaarten zijn te bestellen via de websites van de podia.

Peter Katz debuteerde in 2010 met het album ‘First of the Last to Know’ dat in zijn thuisland meteen op #1 in de iTunes singer-songwriter charts terecht kwam. Een aantal belangrijke Canadese muziekprijzen viel hem ten deel. En ook werd hij genomineerd voor de JUNO Award in de categorie ‘Music DVD of the Year’ en voor ‘Emerging Artist of the Year’ van de Canadian Folk Music Awards. In 2014 ontving hij de ‘Best Male Vocalist’ Award van het prestigieuze Now Magazine.

In de afgelopen jaren heeft Peter Katz het podium gedeeld met acts als The Swell Season, Garth Hudson (The Band) en Donavon Frankenreiter. Als support van Lucky Fonz III tourde hij in 2009 voor het eerst in Nederland.

Meer informatie over Peter Katz is te vinden op www.peterkatz.com.