Ribs & Blues

Variatie troef op Pinksterzaterdag Ribs & Blues ….

Eindelijk witte rook voor de openingsavond van Ribs & Blues 2015 !

Vier verrassende top bands uit eigen land met uiteenlopende stijlen komen op zaterdag 23 mei naar Raalte .

De 19e editie van het grootste roots & bluesfestival van Nederland begint met optredens  van FOCUS , WITHIN TEMPTATION , CANDY DULFER  en JETT REBEL . Legendarische classics, bombastische heavy rock, spetterende funk en een actuele hitmachine op 1 affiche!

De kaartverkoop is inmiddels online gestart via www.ribsenblues.nl

Voor de gratis toegankelijke Pinksterdagen heeft Ribs & Blues al 20 acts aangekondigd.

Zaterdag 23 mei , openingsavond Ribs & Blues 2015

FOCUS

Met een volstrekt unieke vorm van progressieve rock manifesteerde Focus zich in de eerste helft van de zeventiger jaren als het succesvolste en meest gewaardeerde exportproduct van de Nederlandse popmuziek. De hoofdzakelijk instrumentale hits ‘Hocus Pocus’, ‘House Of The King’ en ‘Sylvia’ hebben zich als tijdloos bewezen.

Albums als ‘Moving Waves’, ‘Focus 3’ en ‘Hamburger Concerto’ staan te boek als monumentaal.

Thijs van Leer op toetsen en dwarsfluit en drummer Pierre van der Linden zijn nog even virtuoos als toen. Met de fenomenale gitarist Menno Gootjes en bassist Bobby Jacobs zijn ze helemaal terug van weggeweest. Focus toert weer in de hele wereld.

WITHIN TEMPTATION

WT is al jarenlang Nederlands muzikale exportproduct nummer één in de heavy sector. De band van Sharon den Adel en haar mannen levert dan ook al bijna twintig jaar topkwaliteit. In 2014 verscheen het album ‘Hydra’ en onlangs werd de live DVD ‘Let us Burn’ uitgebracht. Op Hydra staan gastbijdragen van rapper Xzibit en Soul Asylum-zanger Dave Pirner , maar het is vooral Within Temptation zelf dat indruk maakt met een terugkeer naar het wat steviger, meer gitaargeoriënteerde geluid uit de begintijd.

Live is WT altijd een sensatie. Een indrukwekkend decor, strak geluid en een magische lichtshow imponeren wereldwijd. Koppel dit aan de enorme podiumuitstraling van Sharon den Adel en niets staat een grote belevenis op Ribs & Blues meer in de weg.

CANDY DULFER

Candy Dulfer is zonder twijfel de beste saxofoniste van ons land. Ze scoorde haar eerste megahit al voor haar twintigste met het nummer ‘Lily was here’. Ze deelde het podium met wereldsterren als  Prince, Dave Stewart , Van Morrison, Maceo Parker, Sheila E., Lionel Richie en Beyoncé.  Onlangs schitterde Candy in Ladies of Soul. Met Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Glennis Grace en Berget Lewis stond zij meermaals in een uitverkochte Ziggo Dome met een weergaloze pop-soulshow.

Met haar eigen retestrakke band trekt ze altijd volle zalen. Stilstaan is onmogelijk bij de spetterende ‘saxy” funk .

JETT REBEL

Jelte Tuinstra uit Baarn heeft muziekminnend Nederland met zijn waanzinnige band aan zijn voeten gekregen. Het buitenland lonkt. De ene na de andere onderscheiding volgde en zijn tournees waren stijf uitverkocht. Hij trad op in diverse tv-shows, maar is daar inmiddels helemaal mee gestopt, en speelde met groot succes op alle grote Nederlandse festivals. Deze indrukwekkende en voor vaderlandse begrippen unieke triomftocht – van een aanstormend talent dat zich in ijltempo bewees – zal op 23 mei weer een hoogtepunt bereiken, wanneer Jett Rebel met zijn show voor het eerst op Ribs & Blues staat.

Ribs & Blues 2015

Festivalterrein aan de Domineeskamp , Raalte

Zaterdag 23 mei:

openingsavond met Focus, Within Temptation , Candy Dulfer en Jett Rebel

Voorverkoop 20,00

via www.ribsenblues.nl

Vanaf  woensdag 25 maart bij voorverkoopadressen in Raalte en omstreken.

Kassa : 25,00

Zondag 24 mei en maandag 25 mei:

21 internationale roots & bluesacts, theater , kidsadventureland, bbq etc

GRATIS TOEGANG !

Alle informatie www.ribsenblues.nl