Ribs & Blues

Joanne Shaw Taylor op nieuwe Delta Stage Ribs & Blues !

Deze allerlaatste naam werd door Ribs & Blues voorzitter Ton Groot Beumer tijdens de Preparty  van Ribs & Blues bekend gemaakt : uit de UK komt Joanne Shaw Taylor op Pinksterzondag naar Raalte .

Joanne behoort tot de favorieten van niemand minder dan Joe Bonamassa . En dat is geen toeval want met de ogen dicht zijn in haar gitaarspel zeker overeenkomsten met Bonamassa te ontdekken .

Tevens werd bekend gemaakt dat de Open Air Stage van het festival wordt vervangen door de DELTA STAGE , een nieuw podium in een aan alle zijden open tent .

Ton Groot Beumer : “Luchtig met een dak dus !Daar hebben we bewust voor gekozen . Allereerst komt het de intimiteit van de optredens ten goede maar ook zeker de geluidskwaliteit.

Daarnaast biedt het tentdak schaduw (bij het tropische weer van de afgelopen jaren!) en bij slecht weer hebben we een kolossale paraplu ! Logisch toch. “

De naam van het nieuwe podium refereert aan de Mississippi DELTA , de bakermat van de roots & blues muziek.

Zonaanbidders hebben op Ribs &  Blues niks te vrezen , het overgrote deel van het festivalterrein is en blijft Open Air…….

Joanne Shaw Taylor (UK)

Joanne was 16 toen ze door Dave Stewart van Eurythmics ontdekt werd. Op heel jonge leeftijd ontdekte ze Stevie Ray Vaughan, Albert Collins en Jimi Hendrix en die maakten zo’n indruk op haar dat ze dit ook wilde. Intussen heeft ze al drie studioplaten en een liveplaat uit en won ze verschillende prijzen op de British Blues Awards.

Joanne speelt zeer expressief gitaar en haar enigszins hese stem past perfect bij de muziek die zij speelt. Haar band bestaat uit Joe Leadbeater op toetsen, Tom Godlington op basgitaar en Oliver Perry op drums. Uitstekende muzikanten, die onopvallend hun werk doen want het is duidelijk dat miss Shaw Taylor de lakens uitdeelt. Girlpower!!

The Sunday Times over Joanne:

“ Who said white gals can’t play guitar ? Killer licks, soaring solos and heart-wrenching vocals. ‘

Timetable Ribs & Blues 2015

Het complete overzicht van ’s lands grootste roots en bluesfestival  met de exacte tijden van alle acts is nu te vinden op www.ribsenblues.nl

RIBS & BLUES

23-24-25 mei  , Raalte

www.ribsenblues.nl