SKIP & DIE

Band komt met nieuw album.

Na het succesvolle debuutalbum Riots In The Jungle brengt SKIP&DIE (SA/NL) op vrijdag 27 maart het nieuwe studioalbum Cosmic Serpents uit. Voor de opnames vloog de band de wereld over, van Brazilië tot Egypte en zelfs naar het eiland La Reunion. De release van het album wordt in april opgevolgd door de single en videoclip Space Girls.

Album Cosmic Serpents

Na meer dan twee jaar intensief touren komt SKIP&DIE terug met een nieuw album die de transcendentale titel ‘Cosmic Serpents’ draagt. Op de opvolger van het succesvolle debuutalbum “Riots In The Jungle”, is het muzikale universum van SKIP&DIE nog verder geëxpandeerd. De ‘pan-tropical future bass’ band bezweert het publiek met een vernieuwend en opzwepend geluid, alsof het paradijs en de Apocalyps samenvloeien in een nieuwe kosmische ruimte.  Invloeden reiken van Braziliaanse Rasterinha, Creoolse Maloya, Digital Cumbia, Egyptische Electro Chaabi, tot dub, footwork en psychedelische rock.

Frontvrouw Cata.Pirata over de totstandkoming van het nieuwe album: “Het maken van het tweede album was voor ons een spirituele reis langs de uiterste hoeken van de wereld, onbekende oevers van het universum en parallelle dimensies. Ontmoetingen met gelijkgestemden brachten ons nieuwe inzichten over ons innerlijk zelf, de wereld om ons heen en het groter alomvattend geheel”.

Tijdens het vele touren ging SKIP&DIE samenwerkingen aan met intrigerende muzikanten als Chancha Via Circuito (Argentinië), Islam Chipsy (Egypte) en Lindigo (La Reunion).  Daarnaast droeg de band  een recorder bij zich om omgevingsgeluiden vast te leggen: van kraaiende hanen in Brazilië, tot stampende toeters uit Cairo, bruisende golven van Florianopolis en het geluid van de vallende sterren.

Hoewel de titel ‘Cosmic Serpents’ binnen de pseudo-wetenschap een verwijzing is naar het sjamanistisch gebruik om middels psychedelica (zoals Ayahuasca) universele ‘oer’ kennis te ervaren, hanteert SKIP&DIE de titel Cosmic Serpents eerder als een spirituele leidraad: het resoneert de gedachte dat alles met elkaar verbonden is, zowel het aller kleinste, de micro kosmos als het aller grootste, de macro kosmos.

Foto: Anneke Ruys