Counting Crows

Band in juni naar Nederland.

De Amerikaanse rockband Counting Crows komt in juni met de Somewhere Under Wonderland Tour naar Nederland. Op 16 juni zijn zij te zien in de Oosterpoort in Groningen, en een dag later in de Philharmonie in Haarlem. De support act voor deze shows is de New Yorkse band The Last Internationale. Kaartverkoop is reeds gestart via Ticketmaster.

Vanaf hun allereerste verschijning zorgden de Counting Crows voor meerdere ontploffingen in de muziekwereld. De donkere debuutplaat uit 1993 August and Everything After leverde meteen een van hun grootste hits op: Mr. Jones. Ruim tien jaar later brak de band ook bij het grote publiek door met Accidentally in Love en Holiday in Spain. Los van het feit dat de band al meer dan 20 miljoen albums heeft verkocht, is de formatie vooral geliefd om hun dynamische liveshows. Naast de reeds bekende optredens op Pinkpop en Concert At Sea geeft de band twee headline shows in Groningen en Haarlem ter ere van hun nieuwe album Somewhere Under Wonderland.

De support wordt beide avonden gedaan door de New Yorkse rockband The Last Internationale. De band werd in 2013 opgericht door gitarist Edgey Pires en vocalist Delila Paz. Later sloot drummer Brad Wilk zich bij de band, en werd het debuutalbum We Will Reign uitgebracht. Na een verpletterend optreden in de Melkweg vorig jaar keren zij voor de support van Counting Crows terug naar Nederland.

Counting Crows: Somewhere Under Wonderland Tour

+ support: The Last Internationale

16 juni 2015, Oosterpoort, Groningen

http://www.de-oosterpoort.nl

17 juni 2015, Philharmonie, Haarlem

https://www.theater-haarlem.nl

Entree: vanaf €48 (excl. servicekosten)