Danny Vera

Zanger overtuigt in De Groene Engel.

Beïnvloed door de sound uit de 50’s en 60’s kocht Danny Vera in New Orleans zijn eerste gitaar, een Gretsch Tennessean‘67. Hij koos voor deze oer-Amerikaanse gitaar om het geluid van zijnhelden zo dicht mogelijk te benaderen. De goed gekleede Nederlander haalt zijn inspiratie bij o.a. Johnny Cash, Roy Orbison, Elvis Presleyen Chris Isaak en maakte al een aantal fantastische albums. Met ‘Distant Rumble’ op Excelsior Recordings zette hij zich stevig op de kaart en nu voegt hij daar de prachtige EP ‘The New Black and White’ aan toe. Met de single ‘All I wanna do is make love to you’ heeft hij nu weer een hit te pakken.

Naast zijn wekelijkse optredens tijdens Voetbal International is hij tegenwoordig ook een graag geziene gast bij De Wereld Draait Door en andere tv shows. Kortom, als je gewoon heel goed ouderwetse americana maakt, dan kun je nog steeds een heel groot publiek betoveren. @De Groene Engel

Fotofgrafie: Hans Kreutzer