Marco Borsato

Tweede wassen beeld voor Marco Borsato.

Marco Borsato krijgt voor de tweede keer in zijn carrière een wassenbeeld bij Madame Tussauds. Donderdag 23 april zal hij zelf dit beeld onthullen in Madame Tussauds Amsterdam.

Marco heeft in januari de eerste poseersessie gehad voor zijn beeld. Na het bepalen van de pose  zijn er meer dan 500 lichaamsmaten van hem opgemeten en honderden foto’s gemaakt. De kleding die Marco voor het beeld gedoneerd heeft, heeft hij zelf gedragen.

Voor de tweede poseersessie is hij naar de Tussauds Studio’s in Londen geweest waar hij geposeerd heeft naast zijn beeld in klei.

Head of Marketing Annemiek Dolfin; ‘Het eerste beeld van  Marco is gemaakt in 1997. Vorig jaar hebben we het moeilijke besluit moeten nemen om dit beeld -wat echt niet meer leek- uit de attractie te verwijderen. Het aantal aanvragen voor een nieuw beeld van Marco was zo groot dat hij in de top 10 van meest aangevraagde beelden verscheen. Zijn 25-jarig jubileum en de vele verzoeken van onze bezoekers waren voor ons de reden om hem te benaderen voor dit tweede beeld. Marco heeft aan hier net zo enthousiast aan meegewerkt als aan zijn eerste wassenbeeld 18 jaar geleden. Wij zijn enorm trots dat we Marco weer aan onze collectie kunnen toevoegen’.

Het nieuwe beeld van Marco komt te staan in ‘Music’ naast Adele en Lady Gaga

Foto’s: Ivo van Vliet