Sabrina Starke

Zangeres brengt nieuw materiaal uit.

Elk nieuw album staat symbool voor een nieuwe fase in de carrière en het leven van Sabrina Starke: “Ik ben sinds het eerste album bezig geweest met groeien en mijzelf te ontwikkelen. Een album is voor mij een weerspiegeling van de periode of fase waarin ik mijzelf bevind. Mijn persoonlijke ervaringen, gevoelens, dromen, visies, meningen en standpunten hoor je terug op elk album.”

Haar nieuwe album ‘Sabrina Starke’, voor release gepland in het najaar van 2015, is haar meest persoonlijke tot nu toe en heeft als thema: zelfbewustzijn en dromen. Sabrina kijkt kritisch naar zichzelf en de wereld waarin we leven. Wat je terug hoort zijn haar wensen en dromen voor een mooie wereld. Haar besluit om het album zelf te produceren is een grote stempel van Sabrina op haar muzikale ontwikkeling en een droom die voor haar is uitgekomen.

Het is inmiddels al heel wat jaren geleden dat de Rotterdamse Sabrina Starke (Paramaribo, 9 augustus 1979) haar vaste baan als jongerenwerkster inruilde voor het onzekere bestaan van een singer-songwriter. Gewapend met een gitaar en een unieke stem, besloot ze vanuit het achtergrondkoor van een reggaeband naar voren te treden. Ze werd volledig teruggeworpen op de kern van het singer-songwriterschap; Het schrijven en vertolken van liedjes in de meest pure vorm. Folk, Soul en Jazz vormden de muzikale uitgangspunten. O.a. Nina Simone, Bill Withers en Tracy Chapman zijn haar inspiratiebronnen. Het succes werd haar niet in de schoot geworpen. Voordat Sabrina doorbrak bij het grote publiek heeft ze een lange weg afgelegd. Intussen, na vele jaren van keihard werken, leest haar biografie als een indrukwekkende opsomming van hoogtepunten.

Het winnen van de Talent Night in 2006 bracht haar al tot een optreden in het Apollo Theater in New York. Toen ze even later de Music Matters Award won, werd met het daar verdiende prijzengeld haar eerste album “Yellow Brick Road” gefinancierd.

In Nederland werd ze bekend met haar eerste, in eigen beheer uitgegeven album “Yellow Brick Road” uit 2008 en de single “Do for love”. Het album werd opgepikt door Blue Note/EMI, stond 52 weken onafgebroken in de albumlijst en werd bekroond met platina. Ze ontving een Edison Pop voor Beste Nieuwkomer in 2008 en de Edison Jazzism Publieksprijs in 2009.

Twee jaar na het verschijnen van “Yellow Brick Road”, verscheen haar tweede album “Bags & Suitcases” (2010). Het album werd in Miami, Florida opgenomen onder het toeziend oog van producer Pete Wallace, die eerder werkte met supersterren als P!nk, Herbie Hancock en Alejandro Sanz. Diezelfde Pete Wallace stond ook aan het roer van het op 1 juni 2012 verschenen album “Outside The Box”. Op 3 mei 2013 verscheen “Lean on me” the Songs of Bill Withers. Een album met Withers Klassiekers dat is opgenomen met het Metropole Orkest o.l.v Vince Mendoza. Dit album werd bekroond met een Radio6 Award voor “Beste Album” 2013.

“I’m not only flattered. I’am impressed. Thank you Sabrina for lending your wonderful voice to these songs. You are gifted and a gift to the word”. –Bill Withers

Naast muziek bleef haar interesse voor sociale maatschappelijk betrokken projecten ook groeien. In 2009 sloot ze zich daarom aan als ambassadeur bij One Men. Sabrina gelooft in de kracht van de het individu en dat One Men hierdoor voor velen een verschil kan maken. Na 4 jaar bij One Men was het tijd om verder te gaan met een nieuw project. In 2013 kwam het “Dove Self Esteem

Programma” op haar pad. Het doel was om samen met Dove het zelfvertrouwen bij meisjes op te

bouwen en hen te inspireren om het beste uit zichzelf te halen. In november van dat jaar bracht ze het lied “Toss Me A Dream” uit. Deze Self Esteem Song gaat over het behalen van je hoogste doelen en dat je alles wat je wil kan bereiken.

Sabrina’s sociale missie is nog lang niet klaar, ze heeft het gevoel dat ze nu pas begint en alle projecten zijn een onderdeel van een puzzel; delen van een groter plan. Hier gelooft ze in en ze blijft zichzelf inzetten voor projecten die persoonlijke groei, empowerment van vrouwen en jongeren, zelfvertrouwen en talentontwikkeling stimuleren.

Sabrina Starke wilde altijd al het beste uit zichzelf halen, hierbij vind ze het ook belangrijk om haar kennis en inspiratie te delen met een publiek om zo mensen te inspireren en bewust na te laten denken over hun eigen leven en dromen. Zoals één van haar muzikale helden Nina Simone zei: “An artist’s duty, as far as I’m concerned, is to reflect the times.”

Op vrijdag 3 april 2015 brengt Sabrina een drietal nieuwe songs uit. Deze EP krijgt in juni een vervolg van wéér drie nieuwe songs en Sabrina’s ‘soul search’ zal gecompleteerd worden met de albumrelease “Sabrina Starke” in september van dit jaar.