Schollenpop

Nieuwe namen Schollenpop 2015.

Voor het gratis toegankelijk popfestival Schollenpop, wat dit jaar zal plaatsvinden op zaterdag 1 augustus zijn weer nieuwe namen bevestigd.

Na de eerder al bevestigde namen t.w.  Death Angel, Rondé, Friends of the Family, The Elementary Pinguins en The Indien, zijn ook bevestigd:

The Deaf

De Haagse garage-beat band The Deaf is terug met een nieuwe plaat en een Nederlandse clubtour. Drie jaar na de release van debuutalbum “Toot, Whistle, Plunk, Boom!” staat de band op het punt om haar selftitled tweede album “The Deaf” te presenteren. Voor de 2e keer op Schollenpop!

Lucas Hamming

Lucas Hamming groeit op in ’t Gooi en begint al op jonge leeftijd met het maken van muziek. Voor de film Lover Of Loser schrijft Lucas een liedje (getiteld ‘Eva’) voor de soundtrack. In 2013 doet Hamming mee aan het tweede seizoen van het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. In augustus 2014 wordt Lucas met het nummer ‘Mojo Mischief’ uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. De EP The Perv In Perfection komt uit in maart 2015. De single ‘Wood For The Trees’ is de eerste single van de nieuwe plaat.

Ed Struijlaart

In 2010 deed Ed Struijlaart iets waar veel mensen van dromen, maar wat weinigen doen: hij gaf zijn vaste baan op, net als zijn lease-auto en zijn huis. Hij ging terug naar zijn ouderlijk huis om zich volledig op zijn muziek te storten.

Kingfisher Sky

“Vrij van style of genre”. Zo is de muzikale samenwerking tussen zangeres Judith Rijnveld en Ivar de Graaf het beste te omschrijven. Beïnvloed door o.a. Porcupine Tree, Kate Bush, klassieke zangeressen zoals Cecilia Bartoli en traditionele folk, zijn zij in 2005 begonnen met het opnemen van nummers in hun thuisstudio en werd het gezelschap uitgebreid met de komst van bassist Eric Hoogendoorn (ex Orphanage). In mei 2007 neemt Kingfisher Sky hun eerste album op getiteld “Hallway of Dreams” in samenwerking met producers Jochem Jacobs (Textures) en Bouke Visser (Split Second Sound). Op 18 september 2010, werd het tweede album van Kingfisher Sky: “Skin Of The Earth” een feit. Gelijk het eerste album werd Skin Of The Earth met open armen en lovende recensies ontvangen. Met een perfecte mix van al hun muzikale invloeden, neemt Kingfisher Sky u mee op een melodieuze reis met legio verrassingen onderweg!

Fexet

In 2010 deden ze nog mee met de voorrondes van Schollenpop en haalde ze de finale. Vier jonge gasten uit Den Haag die superstrakke punkrock spelen. Ondanks hun zeer jonge leeftijd klinkt Fexet opvallend volwassen Hun eerste volledige album ‘Fexet presents The Airport Guys’. Een titel die refereert aan een ontmoeting met hun grote helden NOFX bij de bagageband op luchthaven Schiphol.

Schollenpoplocatie is het Zuiderstrand van Scheveningen(einde Houtrustweg) en is gratis toegankelijk.

Actuele informatie op schollenpop.nl