Bob Dylan

Extra concert Bob Dylan in Carré.

Wegens groot succes is er zojuist een extra concert toegevoegd aan het Nederlandse tour schema van Bob Dylan. De legendarische singer-songwriter zal op ook zaterdag 7 november een concert geven in Carré, Amsterdam. De kaarten voor zijn concerten op 5 en 6 november in Carré waren binnen een mum van tijd uitverkocht. De kaartverkoop voor het extra concert is direct gestart.

De als Robert Allen Zimmerman geboren Dylan kan met recht een levende legende genoemd worden. Met nummers als ‘Blowin’ In The Wind’ en ‘The Times They Are A-Changin’ vertolkte hij als geen ander de tijdgeest van de protestgeneratie in de jaren ‘60, maar zijn invloed op de popmuziek reikt veel verder dan dit bewogen decennium. Dylan behoort tot de meest invloedrijke muzikanten van de twintigste eeuw. Met zijn persoonlijke en poëtische teksten bracht hij de literatuur in de popmuziek en is hij een inspiratie voor vele generaties na hem.

Ruim twee jaar na ‘Tempest’, Dylans laatste album dat de eerste plaats haalde in de Nederlandse albumlijst, verscheen begin dit jaar ‘Shadows In The Night’. Het 36e studioalbum van de icoon bevat tien van zijn favoriete standards, onder andere bekend gemaakt door Frank Sinatra. De tracks zijn live opgenomen met een vijfkoppige band in één, hooguit twee takes. Geen overdubs, geen geïsoleerde zang, geen koptelefoons, geen gescheiden opnamen per instrument, en, voor het overgrote deel, gemixt zoals het opgenomen is.  Daarnaast verschijnt er op 16 juni ook een nieuw compilatie album. ‘Dylan, Cash, and the Nashville Cats: A New Music City’ bevat 36 tracks , inclusief een nog niet eerder uitgebracht nummer van Dylan, die in de jaren ’60 en ’70 zijn opgenomen in Nashville door veel van de grootste en meest populaire namen uit de hedendaagse muziek.

BOB DYLAN AND HIS BAND

Maandag 2 november 2015 – Muziekgebouw Eindhoven

Aanvang 20:00, Entree: €125,-  (excl. servicekosten)

Donderdag 5 & vrijdag 6 november 2015 – Carré, Amsterdam:  UITVERKOCHT

Zaterdag 7 november 2015 – Carré, Amsterdam: EXTRA SHOW

Aanvang 20:00, Entree: €78,-  /€98,- / €138- / €158- (excl. servicekosten)