Bromley

Bromley – Deux Jours Une Nuit

Bromley is een gedreven, driekoppige band uit Den Haag. De formatie werd in 2012 opgericht . In dat jaar brachten zij meteen een EP uit en bouwden tegelijkertijd aan een solide live-geluid. In 2013 volgde het debuutalbum Oh Oh Oh op vinyl. Nog geen vijf maanden later doken Diederik Bok (zang en gitaar), Marco de Meijer (basgitaar) en Sander Leenheer (drums en backing vocals) opnieuw de studio’s in voor het opnemen van een tweede album. De inspiratie was groot en in slechts een weekend werd de basis gelegd voor Deux Jours Une Nuit (met mooie psychedelische platenhoes!) ‘Indie-garage/rock ’n roll’ zo beschrijven de heren zelf hun muziek en daar zit zeker wat in. Haagse Britpop zou ook een goede omschrijving zijn. Wanneer je het album beluistert word je zeker naar de tijden teruggevoerd dat rock ’n roll nog de dienst uitmaakte. Maar tegelijkertijd is het ook weer erg hedendaags gekruid met elementen uit de muziek van nu.  Mooie lome en melodieuze zang wordt op Deux Jours Une Nuit afgewisseld met een ruige rocksound. Gevarieerde klanken die zeker niet in een bepaald hokje onder te brengen zijn. Nostalgisch is het wel en dan vooral richting eind jaren ’60 begin jaren ’70.  Je hoort invloeden van The Beatles (Let Me Tell You (This Is A Song For J) en Pink Floyd (Ah Ah Ah) maar ook van The Who (C’Mon): het  My Generation- gevoel. Deux Jours Une Nuit heeft een a en een b kant. Daar is duidelijk over nagedacht want ook qua stijl zit er veel verschil tussen de twee kanten. B kent vooral een stevigere, rocky inslag. Liefhebbers van Beatles, Pink Floyd, Oasis, Velvert Underground, Bob Dylan, The Kinks, T Rex en garage rock komen met Deux Jours Une Nuit optimaal aan hun trekken.  Deze plaat nodigt zeker uit om Bromley ook eens live te gaan aanschouwen. ****

https://www.facebook.com/bromleyrocks