Kaderock

Het kleinste grote festival van Nederland barst los.

Op zaterdag 6 juni is het weer zover, het kleinste grote festival van Nederland; Kaderock! Het festival vindt plaats in en rondom muziekcafé Musicon en heeft dit jaar een feestelijk karakter, want Kaderock bestaat 20 jaar! Om dit heugelijke feit te vieren heeft Kaderock dit jaar een speciaal programma op poten gezet met een keur aan Haagse bands en muzikanten uit ruim 50 jaar popmuziek.  De optredens zijn zowel binnen als rondom Musicon.

De Haagse band De Kraaien zullen Kaderock afsluiten en dit is zeker een waardige headliner. Na bijna twee jaar is er dan eindelijk weer nieuw werk van De Kraaien: ‘Ik wil met je sexen’. Aan het concept is verder niets veranderd; de muziek van De Kraaien is nog steeds even aanstekelijk waarbij Bernd Gansebev en Prins Clit in Paanham ongeëvenaarde Haagse raps overheen gooien.

De oudste band op Kaderock zijn de Crazy Rockers die al in 1959 de podia van Den Haag onveilig maakten. En wat dacht u van The Clarks die met een keur aan gastvocalisten van legendarische sixties bands de boel op stelten komen zetten. Dit gepresenteerd door voetbal-icoon Johan Derksen van Voetbal International. En wie kent Hans Vandenburg van Gruppo Sportivo nou niet? Verder nog de Haagse grootheden van Hallo Venray en een eenmalig optreden van de voormalige Haagse supergroep The Wishing Well. Ook jong Haags talent krijgt een kans in de vorm van de krautrockers van Monomyth, de Haagse hiphop grootheid Prinsenkind en de alternatieve rock/electro pop van Machine Makes Man en Woof! Woof! Ridicule.

Verder de bluesrock van Livin’ Blues Xperience en Leif de Leeuw band, deathmetal van I Chaos, gitaarvirtuoos Marcel Singor en de wave indie rock van de Suburbs (featuring Tim Akkerman). Voor rock’n’roll/punkrock liefhebbers zijn er Three High Fives, voor singer songwriter fans Dyzack, voor donkere country (Americana) is er Smutfish  en voor alternatieve rock kunt u terecht bij Death By Oxygen. Tot slot zullen ook de The Hague Idiots (winnaars Kunstbende Zuid-Holland 2015) en de winnaar van Ready To Play’s Best of Bandcoaching nog hun kunsten komen vertonen.

Verder is er nog een festivalmarkt georganiseerd door Vintage Markt 070 en ook voor kinderen is er van alles te doen zoals een springkussen, klimwand, rodeostier en een survivalbaan.

Kaderock opent haar deuren om 11:30 uur en de eerste band begint met spelen om 12:00 uur. De entree bedraagt €2,50 en voor kinderen tot en met 15 jaar is de entree gratis.

Kaderock wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Sena en de volgende andere sponsors: Norma, Fonds 1818, Gemeente Den Haag, Jupiler, Popunie, Programmeursoverleg Popmuziek. Mediapartners zijn Den Haag FM en  3VOOR12 Den Haag. Partners zijn HPC, Kunstbende Zuid-Holland, Vintage Markt 070 en Adesign.