Keith Sweat & BLACKstreet

Twee mega R & B acts naar TivoliVredenburg.

Zojuist werd op FunX bekendgemaakt dat op zondag 7 oktober twee zeer gevierde R&B-acts na elkaar op het podium staan in TivoliVredenburg. Keith Sweat, grondlegger van de New Jack Swing verzorgt een optreden met zijn volledige live band. BLACKstreet, bekend van de monsterhit ‘No Diggity’ komt in de originele bezetting naar Utrecht voor eveneens swingend concert, een heuse ’90s revival. Kaartverkoop start aanstaande woensdag om 10.00 uur via de website van TivoliVredenburg.

Keith Sweat & Live Band
Keith Sweat is als zanger, songwriter en producer, bekend geworden van superhits als ‘Twisted’ en ‘Nobody’, heeft maar liefst 10 studioalbums op zijn naam staan en produceerde onder andere voor Silk, Kut Klose, Dru Hill en Ol’ Skool. Acht van zijn albums bereikte de Bilboard 200 Albums of the Year Chart. In 1987 bracht de in Harlem, New York geboren Keith Sweat zijn eerste soloalbum Make It Last Forever uit. Het album, dat hij samen met Teddy Riley van BLACKstreet (!) produceerde, luidde volgens velen het New Jack Swing-genre in (een combinatie van hiphop, soul, high-tech funk en rap) en verkocht drie miljoen exemplaren. Tien jaar, vele hits en hooggenoteerde albums later won Sweat de American Music Award voor Favorite Male R&B/Soul Artist. In 2010 kwam zijn laatste album Ridin’ Solo uit en in 2013 was Sweat voor het laatst in Nederland, een succesvolle avond in de Melkweg.

BLACKstreet ft. Teddy Riley & Dave Hollister
R&B- en hiphop-formatie BLACKstreet werd opgericht door Teddy Riley. Riley was een vooraanstaande naam in het muziekgenre Swingbeat en leverde in 1991, samen met Dave Hollister, een succesvol debuutalbum af: Blackstreet. Het succes van de single ‘Before I Let You Go’ werd in 1996 op ongekende wijze overtroffen door hun monsterhit ‘No Diggity’ van het tweede album Another Level. ‘No Diggity’, met Dr. Dre en de beat van een track van Bill Withers, werd wereldwijd een succes. Ook de single ‘Don’t Leave Me’ bereikte de nummer 1 in de Billboard Hot R&B Singles (1997), wat de groep in 1998 uiteindelijk een Grammy Award voor Beste R&B act opleverde. Na het derde album van Blackstreet, Finally (in 1999) ontstonden er spanningen binnen de groep en met het platenlabel. Er volgde nog een album in 2003, maar daarna viel de groep min of meer uiteen.  Dit jaar is BLACKstreet, met Teddy Riley en Dave H ollister uit de originele bezetting, terug voor een swingend concert. No doubt!