Amsterdam Roots Festival

Amsterdam Roots Festival maakt meer namen bekend.

De programmering van het Amsterdam Roots Festival krijgt vorm en begint op dinsdag 30 juni met een kick-off party in de North Sea Jazz Club. Op 3 en 4 juli vervolgt het programma in Bimhuis, Melkweg en Paradiso, met op zondag 5 juli de dit jaar gratis toegankelijke afsluiter Roots Open Air in Park Frankendael!

Roots Open Air in Park Frankendael
Een festival dag vol muziek, workshops, een speciaal programma voor kids en de Roots Bazaar. De 12-koppige Colombiaanse La-33 zorgen voor de ultieme afsluiting van het festival. Andere highlights zijn Mbongwana Star, de nieuwe rolstoelrockers uit Kinshasa, hypnotiserende Haiitiaanse voodoo van Chouk Bwa Libète, de swingende funaná van de Kaapverdiaanse Tabanka, de reizende festivalpackage Caravane Culturelle de la Paix met desertblues uit de Sahara, het Tunesische Bargou 08 en de opzwepende mestizo van het Argentijnse Ema Yazurio & Quilombo Sorono.

Roots Indoor concerten
Voor de meer intieme concertbeleving organiseert Amsterdam Roots in de week voor Roots Open Air een zeer gevarieerd Roots Indoor programma in samenwerking met onze Amsterdamse partners Melkweg, Paradiso, Bimhuis en North Sea Jazz Club. Voor de worldjazz liefhebbers met Oosterse oren treedt op dinsdag 30 juni Japanse Soil & Pimp Sessions op in North Sea Jazz Club. Authentieke reggae van Black Uhuru is in Paradiso te horen en de beruchte Braziliaanse rockers van O Rappa zijn in de Melkweg te zien. Het Bimhuis presenteert BKO Quintet, een groep jonge Malinezen die een eigentijdse draai geven aan de aloude Mandinka muziektradities.

Bekijk voor meer informatie de website van Amsterdam Roots Festival.