Rory Block

Akoestische blues van legendarische zangeres in De Groene Engel.

Rory Block is zonder twijfel één van de grootste levende akoestische blues- artiesten! Eind jaren ’80 scoorde ze een grote hit met “Lovin’ Whiskey”. De organisatie van de Groene Engel was zeer vereerd dat ze tijdens haar Farewell Tour naar de Groene Engel kwam.

Rory Block groeide op in de New Yorkse wijk Greenwich, waar thuis wekelijks jam-sessies waren met o.a. Bob Dylan, John Sebastian en Taj Mahal. Al jong kreeg ze de folk en blues uit de sixties met de paplepel binnen. Rory ontmoette blues-legendes zoals o.a. Mississippi John Hurt, Reverend Gary Davis, Son House en Skip James en raakte verslingerd aan de blues.

Ze wordt geprezen om haar opmerkelijke gitaartechniek en persoonlijke songs en ontving maar liefst vijf keer de prestigieuze blues-prijs W.C. Handy Award.

Fotografie: Hans Kreutzer

Rory Block is altijd gebleven wie ze was: een markante vrouw die met haar indrukwekkende stem, haar virtuoos ingetogen gitaarspel en haar innemende persoonlijkheid het publiek moeiteloos aan zich weet te binden. Met haar veelzeggende songs weet ze de blues toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zo stond ze op festivals als Pinkpop, Dranouter en Naked Song. Nog eenmaal stapt deze bijzondere vrouw en muzikant met haar gitaren in de tourbus en op vrijdag 8 mei 2015 mogen we in Oss in een intieme setting van haar muziek genieten.