Sarah-Jane

Zangeres schrijft brief aan de maan.

Deze jonge zangeres songwriter gaf een verpletterende show tijdens Noorderslag en won de Amsterdamse Popprijs. Op haar nieuwe single ‘Letter to the Moon’, die 29 mei verschijnt, probeert Sarah-Jane een ingewikkelde liefdesrelatie een plek te geven.

Na het succes van ‘Psychedelic Love’ was Sarah-Jane onder andere te zien bij De Wereld Draait Door en werd ze benoemd tot NPO Radio 6 Soul & Jazz Talent. Met haar tweede single geeft ze zichzelf bloot.

In Letter to the Moon schrijf ik een brief naar degene die ik nooit wilde kwetsen, in een tijd waarin ik mijn gedachtes en frustraties niet anders kon uiten. Het betrof een diep verlangen, jaloezie en onzekerheid over een wederzijdse maar onmogelijke liefde.”

Op 11 juli speelt Sarah-Jane op het North Sea Jazz Festival. “Een droom die uitkomt. Mijn KNO-arts zei dat ik met de geboren afwijking aan mijn stembanden nooit een professionele zangcarrière zou hebben. Ik hoop stiekem dat hij mijn naam in het programmaboekje ziet en zich even achter de oren krabt.”
‘Letter to the Moon’ is geproduceerd door Badjekkah, het duo dat ook samenwerkt met 3FM Serious Talent Pink Oculus en Drummakid. Vanaf vrijdag 29 mei is de single verkrijgbaar. Ook als video!

Groot soultalent met opvallend gigantische afrobos.” – NRC

Het totaalplaatje klopt. We gaan ongetwijfeld meer van deze act horen.” – Jazzism

Dit is geen achtergrondzangeres, maar iemand die het middelpunt van de aandacht verdient.” – 3voor12

Sarah-Jane is ongeremd, durft zich te uiten en straalt plezier uit. Ze speelt met contrasten. Balanceert op de dunne lijn tussen soul en funk, tussen rauw en slick, tussen liefde en ongeremde seksualiteit. Haar sterkste wapen is haar stem. Waarmee ze grenzen en rafelranden durft op te zoeken.” – Haarlems Dagblad