The Maureens

ALBUM ‘BANG THE DRUM’ KOMT OP 11 SEPTEMBER UIT.

SINGLE ‘HEARTBREAK’ VERSCHIJNT OP 22 MEI

Super catchy, opgewekte en energieke popliedjes vlogen je om de oren op het debuut van de Utrechtse band The Maureens uit 2013. Nu twee jaar later grossiert het zestal uit de Domstad nog steeds als ‘vanouds’ in opwindende melodieuze alternatieve popmuziek. Een prachtige verzameling hiervan staat op het nieuwe album ‘Bang The Drum’ dat op 11 september zal verschijnen.

In aanloop naar de albumrelease brengt The Maureens op 22 mei alvast de aanstekelijke en frisse single ‘Heartbreak’ uit. Harmonieuze meerstemmige zang, vol gitaargeluid, opzwepend slagwerk en warme orgelpartijen verraden enthousiast het geluid wat op ‘Bang The Drum’ is te verwachten. Via deze link is ‘Heartbreak’ op Soundcloud te beluisteren.

The Maureens debuteert in 2013 met het gelijknamige album. Ze doen hiermee de nostalgische zestiger jaren herleven en brengen de sound van bands als The Beach Boys, The Posies en Big Star samen. Op ‘Bang The Drum’ zetten ze dit voort, maar de songs klinken nu eigentijdser, krachtiger en persoonlijker. Aan het rijtje inspiratiebronnen kunnen dan ook groepen als Johan, Teenage Fanclub en Jayhawks worden toegevoegd.

Het is de gezamenlijke liefde voor harmonische en speelse gitaarpop geweest die tot de oprichting van The Maureens heeft geleid. Voor die tijd kennen we hen als leden van o.a. Silence is Sexy, Mr. Love and the Stallions en The Kevin Costners.

Op 12 september vindt de officiële albumpresentatie plaats in Ekko, Utrecht.