Alabama Shakes

Band  in najaar naar Nederland.

De Amerikaanse rockband Alabama Shakes komt in november als onderdeel van hun tournee naar Nederland. Op 7 november treedt de band op in Paradiso, Amsterdam, een dag later in de Oosterpoort, Groningen, en op 16 november in 013, Tilburg.  Alabama Shakes neemt de Engelse soulzanger Michael Kiwanuka mee als special guest. De kaartverkoop voor deze concerten is nu gestart via Ticketmaster en de zalen.

Alabama Shakes brak in 2012 door met het nummer Hold On. Enkele maanden later verscheen het debuutalbum Boys & Girls, waarvoor de band maar liefst drie Grammy nominaties ontving. Twee maanden geleden schudde de jonge band rondom de opvallende zangeres Brittany Howard de wereld opnieuw flink wakker. Ditmaal was het tweede album, Sounds & Color, de oorzaak. Naast rhythm & blues, Memphis-soul en southern rock is er op dit album ook ruimte voor gospel, funk, garagerock en zelfs jazz.

Als special guest komt niemand minder dan de Engelse soulzanger Michael Kiwanuka mee. Kiwanuka brak in 2011 door met de singles Tell Me A Tale en Home Again. Inmiddels wordt de zanger al vergeleken met grootheden als Bill Withers, Randy Newman en Otis Redding. Zijn meest recente album, You’ve Got Nothing To Lose, verscheen begin vorig jaar. Afgelopen weekend gaf Alabama Shakes nog een indrukwekkend optreden op Down The Rabbit Hole. Op vrijdag 10 juli staat de band op het legendarische North Sea Jazz Festival en in november keren zij terug naar Nederland voor een kleine clubtour.

 

3voor12 en MOJO present

Alabama Shakes

+ special guest: Michael Kiwanuka

Zaterdag 7 november 2015 | Paradiso – Amsterdam |

Zondag 8 november 2015 | De Oosterpoort – Groningen |

Maandag 16 november 2015 | 013 – Tilburg |

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl.

Kaartverkoop via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).