Chef’Special

Band tekent bij het Amerikaanse Fueled By Ramen/Atlantic Records.

Fueled By Ramen / Atlantic Records maakte gisteren de signing van Chef’Special wereldkundig. De Nederlandse band gaat zijn Amerikaanse debuut maken met een self-titled EP en het nummer ‘In Your Arms’. De release gaat gepaard met de onthulling van een nieuwe videoclip van de hitsingle.

In afwachting van de eerste Amerikaanse tour is Chef’Special verheugd met de eerste officiële release en samenwerking met het label. In april was de band al in Los Angeles voor de opname van de nieuwe music video en schrijfsessies.

Joshua: ‘Het is nu al een geweldige ervaring, maar hopelijk slechts het begin! Het vertrouwen in de samenwerking met Atlantic en Fueled by ramen is groot en we kunnen niet wachten om onze live reputatie ook daar waar te maken.’

In februari 2014 noteerde het inmiddels in Nederland welbekende – in New York opgenomen – album ‘Passing Through’ in de week van release al een nummer één-positie in de Nederlandse Album Charts. In het jaar dat volgt behaalt de band met ‘In Your Arms’ , dat Joshua schreef voor zijn overleden vader, een triple platina award. Het jaar wordt afgesloten met een gouden award voor het album in het ‘Glazen Huis’ in thuisstad Haarlem. Het nieuwe jaar wordt al snel bekroond met de benoeming tot ‘Beste Band’ tijdens de ‘NPO 3FM Awards’ en ook ‘On Shoulders’ en ‘Birds’ verkrijgen de gouden status.