dEUS

De Belgische rock- en indieband keer dit najaar terug naar Nederland voor een uitgebreide tournee.

De dEUS Soft Electric tour start op 29 november in De Oosterpoort in Groningen en eindigt op 13 december in het Muziekgebouw in Eindhoven. Daarnaast worden ook Nijmegen, Rotterdam en Maastricht aangedaan, en geeft de band op 3 december een optreden in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De kaartverkoop voor deze concerten start aanstaande vrijdag om 10.00 uur via de zalen.

Het in 1989 opgerichte dEUS ontwikkelde al snel een geheel eigen stijl die bestaat uit een spannende combinatie van avant-garde, blues, jazz, folk en pop. De Antwerpse rockgroep heeft in de afgelopen twee decennia een indrukwekkend oeuvre opgebouwd met maar liefst zeven studioalbums met daarop bekende hits als Instant Street en Nothing Really Ends. Vorig jaar kwam daar nog een compilatiealbum, Selected Songs 1994-2014, bij met een speciale selectie van dertig van de beste songs van de afgelopen twintig jaar.

dEUS laat zich tijdens deze tour van een geheel nieuwe kant zien. De Belgische band zal vooral songs uit de zachtere kant van hun discografie ten gehore brengen. Dit zijn nummers die tot op heden zelden live zijn gespeeld.

dEUS –   Soft Electric tour
Zondag 29 november 2015 | De Oosterpoort – Groningen
Maandag 30 november 2015 | Stadsschouwburg Nijmegen – Nijmegen
Dinsdag 1 december 2015 | Rotterdamse Schouwburg – Rotterdam
Donderdag 3 december 2015 | Koninklijk Theater Carré  – Amsterdam
Vrijdag 4 december 2015 | Sint Lambertuskerk – Maastricht
Zondag 13 december 2015 | Muziekgebouw –  Eindhoven