Fink

Britse zanger dit najaar voor twee concerten naar Nederland

Dit najaar komt Fink voor 2 concerten naar Nederland. Op 20 oktober geeft de Britse band een concert in De Vereeniging in Nijmegen en op 22 oktober in het Concertgebouw in Amsterdam. De kaartverkoop voor deze concerten start aanstaande vrijdag om 10.00 uur.

Fink is de artiestennaam van de Britse zanger Fin Greenall. Hij groeide op in Bristol en begon zijn carrière als dj en producer van voornamelijk elektronische muziek. Zo produceerde hij nummers voor de toen nog onbekende Amy Winehouse en bracht hij een danceplaat uit.
In 2006 maakt hij een carrièreswitch en brengt als singer-songwriter het album Biscuits for Breakfast uit. Een jaar later verschijnt het album Distance and Time waarop hij wordt begeleid door bassist Guy Whittaker en drummer Tim Thornton en gaan ze verder als de band Fink.

Met Nederland heeft Fink een speciale band. Op Koninginnenacht 2012 gaf de singer/songwriter samen met het Concertgebouworkest een optreden in Amsterdam, waarvan later een cd werd uitgebracht. Ook het meest recente album Hard Believer uit 2014 heeft een Nederlands tintje. De nummers van het album zijn namelijk gedeeltelijk in Amsterdam geschreven en jazz-zanger Ruben Hein heeft als pianist een aanzienlijke bijdrage geleverd. Hard Believer is geïnspireerd door de verschillende wendingen die het leven kan aannemen. Het is een meesterlijke verzameling van nummers die Fink vooral op het gebied van songwriting naar een hoger creatief niveau heeft getild.

Fink Hardbeliever Tour 2015
Dinsdag 20 oktober 2015 | De Vereeniging – Nijmegen | Aanvang: 20.15| Entree: € 32.50
Donderdag 22 oktober 2015 | Het Concertgebouw – Amsterdam | Aanvang: 20:00 uur | Entree: €37,50