Florence + The Machine

Britse band Florence + The Machine geeft een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam.

In 2009 komt het debuutalbum Lungs uit, wat meteen de wereldwijde doorbraak van Florence + the Machine betekent. Het album is dat jaar tevens een van de meest populaire releases in Groot-Brittannië. Inmiddels zijn er miljoenen exemplaren van verkocht en is Lungs bekroond met diverse prijzen, waaronder een Brit Award. Opvolger Ceremonials uit 2011 doet het nog beter en zorgde voor drie Grammy nominaties, waaronder Best New Artist en Best Pop Vocal Album. Hits als Shake It Out, Dog Days Are Over en You’ve Got The Love klommen wereldwijd de hitlijsten in.

Na een lange periode van touren is vorige maand na vier jaar het langverwachte derde studioalbum How Big, How Blue, How Beautiful verschenen. De donkere thema’s van Ceremonials hebben plaats gemaakt voor realistische interpretaties van de wereld: “Ceremonials was vooral gericht op het idee van ontsnappen of herboren worden uit de dood, maar het nieuwe album gaat juist over hoe men kan leren leven en de wereld liefhebben, in plaats van proberen te ontsnappen uit diezelfde wereld”, aldus frontvrouw Florence Welch.

Florence Welch staat bekend om haar betoverende stem waarmee ze live keer op keer indruk weet te maken. Na optredens op diverse buitenlandse festivals de afgelopen jaren komt Florence + the Machine eind dit jaar eindelijk weer terug naar Nederland met een show op donderdag 10 december in Ziggo Dome.

3FM presents

Florence + the Machine – How Big Tour

Donderdag 10 december 2015 | Ziggo Dome – Amsterdam | Aanvang: 20:00 uur | Entree: €39 en € 34

Foto: Luuk Denekamp