Gretchen Peters

Singer-songwriter naar Nederland voor vijf shows.

De Amerikaanse country/roots singer-songwriter Gretchen Peters komt in oktober voor vijf shows terug naar Nederland. Deze concertreeks is in navolging op haar optreden in Paradiso dat op 30 juni plaatsvindt. De kaartverkoop start direct. Kaarten zijn te bestellen via de websites van de podia.

Het tourschema ziet er als volgt uit:

20/10: Groningen, Oosterpoort

21/10: Arnhem, Luxor Live

23/10: Hengelo, Metropool

24/10: Utrecht, Tivoli Ramblin Roots Festival

25/10: Rotterdam, Lantaren/Venster

Gretchen Peters, in de pers aangemerkt als de natuurlijke opvolger van Lucinda Williams, begint haar muzikale carrière als songwriter. In die hoedanigheid schrijft ze hits voor o.a. Bryan Adams, Etta James, Neil Diamond en Martina McBride.

Echter streeft Gretchen Peters ook het componeren en uitbrengen van eigen werk na. In 1996 debuteert ze met ‘The Secret Of Life’. In de daaropvolgende jaren verschijnen nog eens acht studioalbums. Haar voorlaatste release uit 2012 ‘Hello Cruel World’ wordt door de Amerikaanse National Public Radio het beste werk van haar tot dan toe genoemd en is begin dit jaar succesvol opgevolgd door ‘Blackbirds’.

Voor haar werk krijgt Gretchen Peters belangrijke erkenning dankzij o.a. Grammy Award nominaties in de categorie ‘Best Country Song’ en een Golden Globe nominatie voor ‘Best Original Song’. Recent is ze bovendien opgenomen in de prestigieuze Nashville Songwriters Hall Of Fame.

Meer informatie over Gretchen Peters is te vindne op gretchenpeters.com.