Lori Lieberman

Theater Diligentia in Den Haag verandert in ‘Lori Lieberman’s West Coast Cafe’.

Op zondag 28 juni verandert Theater Diligentia in Den Haag in ‘Lori Lieberman’s West Coast Cafe’. De Amerikaanse singer/songwriter Lori Lieberman (schrijfster van ‘Killing me Softly’) geeft die avond een eenmalig concert met speciale gastoptredens van 3JS, Stevie Ann, Yori Swart en Sandra van Nieuwland.

De titel van deze unieke avond, ‘West Coast Cafe’ refereert aan de vele ongedwongen schrijf sessies die Lori de afgelopen tijd in L.A. had met een aantal jonge Nederlandse singer/songwriters. In eenzelfde intieme sfeer en akoestische setting brengen Lori en haar gasten in de voorstelling ‘West Coast Cafe’  de nummers die ze samen schreven ten gehore en worden de verhalen achter het ontstaan van de nummers verteld.

Ook zullen zowel Lori als de gastartiesten ieder op hun beurt eigen solo stukken spelen.

Lori Lieberman is een alom gerespecteerd singer/songwriter uit Los Angeles. Het was niemand minder dan Don McLean die haar in 1972 inspireerde om haar wereldhit ‘Killing me softly’ te schrijven, een gebeurtenis die haar leven compleet zou veranderen.

Vele albums en verrassende samenwerkingen, onder meer met Leonard Cohen, heeft Lori sindsdien op haar CV gezet. Zij is een inspiratiebron voor vele artiesten, zo ook voor de nieuwe generatie artiesten in ons land. Haar speciale band met Nederland dateert uit de 70-er jaren toen ze tijdens een tour bevriend raakte met bassist Henny Vrienten.

De afgelopen jaren heeft Lori veelvuldig samengewerkt met onze nieuwe lichting Nederlandse singer/songwriters.

Het resultaat van de verschillende schrijf sessies komt op Lori’s nieuwe studio album, dat na de zomer uitkomt. Naast nieuw solo materiaal van Lori Lieberman bevat dit zeventiende studio album duetten met Jan Dulles en de 3JS, Ruben Hein, Niels Geusebroek, Shane Alexander, Stevie Ann, Yori Swart en Sandra van Nieuwland.