Maaike Ouboter

Singer-songwriter brengt debuutalbum uit.

Singer-songwriter Maaike Ouboter bracht afgelopen vrijdag  haar langverwachte debuutalbum ‘En hoe het dan ook weer dag wordt’ uit. Ze overhandigde het eerste exemplaar vanmorgen aan Giel Beelen tijdens zijn radio-uitzending op 3FM. Maaike Ouboter maakte tevens bekend dat ze op vrijdag 8 januari in de Paradiso staat.

Giel Beelen heeft Maaike vanaf haar deelname aan het programma de Beste Singer-Songwriter van Nederland enorm gesteund. Met ‘Dat ik je mis’ maakte Maaike in 2013 een verpletterende indruk op Giel Beelen, Miss Montreal en Eric Corton.

Zingen is voor Maaike een emotionele kraan opendraaien. Als ze zingt, is ze wie ze is.  ‘Alsof er geen velletje tussen zit’, typeert Joost Zweegers, alias Novastar haar manier van zingen. Ruim anderhalf jaar werkte hij met Maaike aan haar debuutalbum. Het samenwerkingsproces was intens, zegt Maaike. ‘Ik had nog nooit opgenomen, ik wist niet wat een producer doet. We hebben discussies gehad, er zijn tranen gevloeid. Joost is iemand die hoge eisen stelt, aan zichzelf, maar ook aan mij.  We wilden de emotie vangen als die er echt was. Dat was heftig.’

Het resultaat is een plaat die zich het best laat typeren als ‘schaamteloos’. Maaike’s teksten zijn puur, oprecht en verwoorden zonder veel opsmuk  haar gevoelens en gedachten. De titel van Maaike’s album is haast haar mission statement. ‘En hoe het dan ook weer dag wordt’ is een strofe uit een niet-afgemaakt gedicht van Maaike. Ze zegt: ‘Ik houd van de nacht. Alles wat in de nacht gebeurt, is gebeurd. En dan wordt het licht, onvermijdelijk.’

Op vrijdag 8 januari staat Maaike in Paradiso, de kaartverkoop via: http://www.ticketmaster.nl/event/149519. In het najaar doet Maaike een theatertour door Nederland en België, data hiervan zijn te vinden op www.maaikeouboter.nl.

Foto: Hans Kreutzer