Parkpop

Zomers Festival trekt ruim 225.000 bezoekers.

Als vanouds is in Den Haag de laatste zondag van juni traditioneel af gesloten met alweer de 35ste editie van Parkpop. Ruim 225.000 bezoekers hebben met volle teugen genoten van optredens van o.a. Chef’ Special, Frans Bauer, Nico & Vinz en Orchestral Manoeuvres in the Dark. De grote verassing was uiteraard Frans Bauer in de line-up van het Haags festival. De zanger verbaasde deed het Zuiderpark met zijn versie van het Haagse volkslied Oh Oh Den Haag en zijn vertolking van het nummer Du Hast van de Duitse formatie Rammstein. Het Zuiderpark veranderde even in een groot feestterrein waar de Nederlandstalige muziek hoogtij vierde.

Ruim 225.000 bezoekers hebben genoten van een goed verlopen Parkpop met een breed aanbod aan muziek en cultuur. Grote artiesten zoals OMD, Frans Bauer, Nico & Vinz en Chef’ Special maakten hun opwachting in het Zuiderpark. Vooral Chef’ Special en Nico & Vinz trokken een groot publiek van vooral jonge mensen.  De Ben Miller Band wist te imponeren met hun aanstekelijke,  rebelse vrijbuitermuziek op meest zelf gemaakte instrumenten: een band met een grote toekomst. Naast de hoofdpodia presenteerde het festival wederom het Haags Podium met het beste wat Den Haag als Popstad nr.1 te bieden heeft.

Weekendje Music City The Hague

Met een uitverkochte editie van Night at the Park op zaterdag 27 juni en het traditionele Parkpop op zondag 28 juni komt er nu een eind aan een bomvol weekend popmuziek in Music City the Hague. De organisatie spreekt van een méér dan goed verlopen weekend met twee top festivals. Het weekendje Music City the Hague staat ook voor 2016 gepland.

Fotografie: Angela van Tol-Largaespada