The 1975

Brits kwartet met grote schare fans opnieuw naar Nederland.

Dankzij hun sterke debuutplaat en hit Chocolate verkocht The 1975 de Melkweg, Paradiso en grote zaal van TivoliVredenburg uit. Een schare trouwe fans zag de band daarna op Best Kept Secret schitteren. Met de opvolger in de maak komt het Britse kwartet op 1 april 2016 naar de Heineken Music Hall. Kaarten kosten €32,50 en zijn vanaf woensdag 24 juni a.s. om 10:00 uur te koop.

The 1975 katapulteerde zichzelf eind 2013 rechtstreeks naar de eredivisie van de radiovriendelijke indiepop met hun gelijknamige debuutplaat, singles Sex, Girls en Chocolate. De vier jonge Britten speelden daarna op festival DeBeschaving, Lowlands en vorig jaar op het hoofdpodium van Best Kept Secret.

Nieuw album op komst
Op dit moment zit de band in de studio om de opvolger van The 1975 af te ronden. De verwachting is dat de Mancunians daarmee definitief doorstoten naar de wereldtop. Wie The 1975 dus nog wil zien ’toen ze nog niet zo groot waren’, grijpt 1 april 2016 zijn kans!