Triggerfinger

Band op 10 september 2015 in de Rotterdamse Schouwburg.

“Het is duidelijk dat Triggerfinger de kleinere zalen ontgroeid is” schreef online magazine Written in Music in hun recensie van Triggerfinger’s uitverkochte HMH show eind vorig jaar. Welnu, Rotown en Motel Mozaique halen het driekoppige rockmonster naar de Rotterdamse Schouwburg. Dit maakte Triggerfinger vanochtend vroeg zelf bekend in de uitzending van Giel Beelen op 3FM. De kaartverkoop voor het concert op donderdag 10 september 2015 is direct gestart. Tickets zijn verkrijgbaar via de Rotterdamse Schouwburg, Rotown en Ticketmaster.

Niemand kon voorspellen wat Triggerfinger te wachten stond toen ze begin 2012 bij Giel Beelen à l’improviste die cover opnam van Lykke Li’s ‘I Follow Rivers’. De kopjes-en-mes-cover ging viral, werd een radiohit en haalde nummer één in België en Nederland. In de slipstream van dat onverwachte succes trok Triggerfinger opnieuw op tournee door Europa om veel later dan voorzien (tussendoor was er nog de soundtrack voor ‘Offline’ en de live-plaat ‘Faders Up 2 – Live in Amsterdam’) aan de opvolger van ‘All This Dancin’ Around’ (2010) te beginnen.

Songs, sexiness, seventies, blues, glam, wiegende heupen, handclaps, grofkorrelige ruis en grooves die genadeloos op het middenrif mikken: ‘By Absence of the Sun’ is een plaat die de grootste Belgische rockgroep van dit moment nog maar eens een niveau hoger tilt. Ruben Block voelt veel ZZ Top in z’n riffs, Mario Goossens vindt de sfeer van de plaat heel Roxy Music, Monsieur Paul hoort echo’s van de tongue in cheek chique van Robert Palmer. Allemaal heren in maatpak, geen toeval. Overigens is het album opnieuw opgenomen met producer Greg Gordon, intussen zo’n beetje het ‘vierde Triggerfinger-lid’.

“Geen opsmuk, geen visuals, gewoon drie ontzettend goede muzikanten die vergroeid zijn tot een machtig geheel. Triggerfinger is verworden tot een waanzinnig fenomeen.” – Written In Music

Triggerfinger & support

Donderdag 10 september 2015

Rotterdamse Schouwburg

Grote zaal (vrij staan / zitten)

Zaal open 19.15 / aanvang 20.00