Welcome To The Village

Line up Welcome to The Village compleet.

The Asteroids Galaxy Tour, Blood Red Shoes en meer bevestigd

Met de bevestiging van onder andere The Asteroids Galaxy Tour, Blood Red Shoes en Cairo Liberation Front is het muziekprogramma van Welcome to The Village is compleet. Het festival kondigde eerder al dEUS, Typhoon, Villagers, Circa Waves en zestig meer aan. Weekendtickets kosten €85,- en zijn te koop via de website.

Van reclamehits naar radioknallers en festivalfavorieten: The Asteroids Galaxy Tour. Soulvolle en funky retropop uit Denemarken. Het swingende ruimteschip van de band rond Mette Lindberg en Lars Iversen gaat met het nieuwe album Bring Us Together voor het eerst langs Leeuwarden en is op weg naar the coolest party on the moon.

Blood Red Shoes: alleen drums en gitaar blijkt nog steeds een ideale rock ’n roll-bezetting. Op het vierde, self-titeld album klinkt de band voller én toegankelijker dan voorheen, volgens henzelf vooral doordat ze het album helemaal op eigen houtje maakten in Berlijn.

Ook bevestigd: Cairo Liberation Front, Doppelgang, Byron Bay, Oakland Rain en dj-collectief Liquid.

Het programma van Welcome to The Village komt in samenwerking met publiek en scenes tot stand. Nieuw is ook de samenwerking met het Duitse Fuchsbau Festival, het Deense Sound of Aarhus en het Belgische BE for Music. Die drie partijen nodigen bands uit eigen scene uit voor het festival.

Alle nieuwe namen

The Asteroids Galaxy Tour, Blood Red Shoes, Cairo Liberation Front, Doppelgang, Byron Bay, Oakland Rain en Liquid.

Eerder aangekondigd:

dEUS, Typhoon, Villagers, Circa Waves, the GROWLERS, The Pains Of Being Pure At Heart, Hauschka, Tom Trago, DeWolff, Jungle By Night, Jacco Gardner, Weval, Pomrad, Soldier’s Heart, Erobique, Orange Goblin, William Kouam Djoko, zZz, Tijuana Panthers, The Ex + Fendika, Ben Miller Band, Lonely Kamel, Meridian Brothers, Tourist LeMC, Citizens!, The Skints, God Damn, PAULUSMA, OSTYN, Cherry Glazerr, Alamo Race Track, Myles Sanko, Rats on Rafts, Heymoonshaker, Osaka Monaurail, Wallace Vanborn, The Gospel Sessions, Melon, Yakumo Orchestra, Love over Entropy, PAUW, Umeme Afrorave, La Banda Fantastica, Dandana, The Nomadic Orchestra, Yuko Yuko, Jerry Paper, YAWNS, The Homesick, Eminent Stars, WOOT, Mountain States, Jack Bottleneck, Tenfold, Nokturné residents, KC the Funkaholic, Funk-a-Flex dj’s.

Welcome to The Village vindt van 17 tot en met 19 juli 2015 voor de derde keer plaats in het prachtige gebied de Groene Ster. De eerste twee edities verkochten uit. Het festival was veel in het nieuws door de aankoop van festivalkoe Janneke, waarmee wordt ingezoomd op een logische voedselketen. De kaarten voor Welcome to The Village 2015 zijn via welcometothevillage.nl te koop. Weekendtickets kosten €85,-, er zijn ook dagkaarten te koop.