Wende Snijders

Summer symphony sessions met Wende en het Gelders Orkest in natuurtheater Kersouwe.

Wende bracht haar liedjes van de ” last resistance” in een unieke mix van pop en klassiek. Samen met het gelders orkest, onder leiding van Bas Wiegers, is in 2014 een samenwerking ontstaan ter ere van het 125 jaar bestaan van het orkest. Na een succesvolle tour in 2014 van het gelders orkest en Wende Snijders met band, zijn er dit jaar op nog 3 plaatsen in Nederland concerten. 1 ervan was in natuur theater Kersouwe. Een prachtig open lucht theater in de bossen van Heeswijk dinther. Deze locatie draagt zeker bij aan de sfeer van deze samensmelting tussen klassiek en pop. Echt klassieke stukken worden afgewisseld met krachtige, opzwepende maar ook intieme en sensuele stukken van Wende haar laatste cd ” last resistance”. Nummers als Nude, do Berlin, black feather brengen het publiek van ingetogenheid tot aan energie die ervan af spat. Prachtig aangevuld en samengewerkt met het orkest. De grenzen worden opgezocht en het theater zorgt voor bijpassend decor. Een prachtige zwoele zomeravond met een uniek concert in dit natuurtheater.

Fotografie: Hans Kreutzer